Recenzie „Ritualul” – L.J.Smith

„Ritualul” este primul volum din seria „Cercul secret”.

„Puterea cercului a ademenit-o acasă…

Forţată să se mute din însorita Californie în mohorâtul orăşel New Salem, Cassie tânjeşte la început după vechea ei viaţă.

Cu timpul, se simte ciudat de legată de un grup de adolescenţi care face legea în şcoala ei. Iniţiată în sabatul vrăjitoarelor, care stăpâneşte acolo de secole, este atrasă în Cercul secret şi are parte de o aventură năucitoare şi terifiantă.

Dar atunci când se îndrăgosteşte de misteriosul Adam, Cassie are de făcut o alegere dificilă: să folosească sau nu forţele întunecate pentru a-şi atinge scopul? O singură mişcare greşită ar putea însemna sfâşitul!”

Cassie este nevoită să se mute în micul New Salem după o vară petrecută în Cape Code. Această vară este mai specială decât celelalte deoarece a întâlnit un băiat. Şi nu orice băiat. Unul pe care-l poate numi “vrăjitoare”. Ceea ce îi leagă pe Cassie si pe necunoscutul care i-a întunecat gândurile este o piatră norocoasă, o calcedonie pe care ea s-o ţină strâns în mâini când dă de necaz şi poate norocul i se va schimba.  Cassie părăseşte oraşul ducându-se cu mama sa în New Salem, să locuiască împreună cu bunica ei. Aici, Cassie trebuie să meargă la şcoală, să-şi facă prieteni, dar să nu-şi facă probleme. Totuşi, destinul îi pregăteşte o surpriză. Cassie va deveni una din fetele “rele”, care sunt mai speciale decât ceilalţi oameni. După asta, surprizele continuă să apară, iar viaţa lui Cassie se schimbă…în bine sau în rău?

Pe mine personal nu m-a fermecat foarte mult această carte.  Emoţiile şi trăirile personajelor nu dinamizează acţiunea şi întâmplările sunt previzibile. Totuşi, dacă vă plac cărţile cu vrăjitoare, v-o recomand, iar eu sper ca urmatoarea carte din serie să mă surprindă in mod plăcut.

Puteţi citi primele 30 de pagini aici.
P.S. După această carte, s-a făcut şi un serial, care are doar un singur sezon, dar dacă nu vreţi să citiţi cartea, puteţi vedea serialul.tsc4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s