The Summer Book Tag

Am văzut acest tag pe blogul Jessie’s Blog şi mi s-a părut super cute şi am zis să o fac şi eu. Let’s see!

1.O copertă care te face să te gândești la vară

Pe mine mă face să mă gândesc la vară,coperta cărţii “Niveluri de viaţă”(Julian Barnes). Îmi place enorm de mult cum arată,cu cerul senin la fel cum este cerul vara.niveluri-de-viata-produs_imagine

”       „Julian Barnes e un magician al inimii, un magician fara rival“. Asa a spus juriul Man Booker despre scriitorul englez in 2011, atunci cand i-a acordat prestigiosul premiu. Niveluri de viata confirma verdictul.

    „Pui laolalta doua lucruri care n-au mai fost puse laolalta pana acum. Si lumea se schimba“. In noua carte a lui Julian Barnes descoperim personaje care se plimba cu balonul si de acolo privesc lumea, oameni care fac fotografii, iubesc si sufera. Ne asteapta o carte despre cum e „sa pui laolalta“ doua lucruri, doi oameni, si apoi totul sa se duca de rapa. „

 

2.O carte care-ți luminează ziua

“Suflete pereche”(Cecilia Ahern) cred că îţi luminează ziua imediat. O să zâmbeşti încontinuu la cât de frumoasă este.  Mie mi-a plăcut enorm,chiar merită să o citeşti. E una din cărţile mele preferate.suflete-pereche-cecelia-ahern-2013ebook-cover-350x539

„Rosie și Alex sunt făcuți să fie împreună și toată lumea din jurul lor pare să fi înțeles asta în afară de ei. Cei mai buni prieteni încă din copilărie, sunt nevoiți să se despartă atunci când Alex se mută cu familia din Dublin la Boston. Păstrează legătura prin corespondentă și plănuiesc să se revadă la balul de absolvire al lui Rosie, iar apoi la colegiu. Dar Rosie are exact genul de noroc care se întâlnește în filme: zborul lui Alex a fost anulat, ea merge la bal cu alt băiat și rămâne însărcinată în urma unei aventuri. Decide să păstreze copilul, pierzând astfel șansa de a merge la Boston College, unde studia Alex. În continuare, cele două suflete reușesc să rămână conectate, dar o multitudine de interpretări greșite, întâmplări neprevăzute și un strop de ghinion pur îi țin la distanță. Totuși, destinul nu si-a spus încă ultimul cuvânt. „

3.O carte cu copertă galbenă

Mă gândesc la “Neverland”(Radu Găvan),o carte pe care vreau să o citesc neapărat. Am auzit numai păreri bune despre această carte  şi vreau să citesc şi autorii români contemporani.948896

„În această lume rece, demnitatea este acel ceva pe care îl poţi păstra doar atunci când nu mai ai nimic de pierdut.

Un bărbat bântuit de amintiri se chinuie să îşi crească de unul singur fetiţa. În mijlocul întunericului, un băiat încearcă să supraviețuiască. Neverland este o poveste despre fragilitatea lumii în care trăim, o poveste despre un zâmbet de copil reflectat în ochii tatălui său.

Scrisul lui Radu Găvan îmbină descrierea amănunțită, de tip realist, și temele folclorice, de factură fantastică, autorul fiind în mod evident preocupat atât de credibilitatea poveștii, cât și de latura lirică a discursului, ceea ce și duce la un joc al registrelor narative. Scurt, incitant, cu acțiune susținută, romanul Neverland se înscrie cu brio în linia cărților de la Herg Benet.

(Doina Ruști)”

4.O carte perfectă pentru plajă

La plajă cred că ar merge o poveste siropoasă de dragoste. Cum ar fi cărţile Norei Roberts,Sandra Brown etc.

5.O carte cu o acțiune interesantă

“Înainte să adorm” este o carte foarte interesantă. Am citit-o cu sufletul la gură,nu am putut să o las din mână.374971

„Ne definim prin amintirile noastre. Dar dacă ne-am trezi brusc fără ele?
Dacă am uita dintr-odată cum ne cheamă, cine suntem, de unde venim, pe cine iubim

Are 47 de ani şi e scriitoare. Se trezeşte în fiecare dimineaţă neştiind unde se află. O formă rară de amnezie o împiedică să reţină informaţii mai mult de 24 de ore. Crede că are cu 20 de ani puţin, că este singură şi că are întreaga viaţă înainte. Dar descoperă că locuieşte cu soţul ei, Ben şi că majoritatea deciziilor importante din viaţa sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfătuieşte să ţină un jurnal care o ajută să-şi recompună amintirile de la o zi la alta. Dar într-o zi deschide jurnalul şi citeşte: „Să nu ai niciodată încredere în Ben”.
Oare ce tip de accident a adus-o în această stare?
În cine să aibă încredere?
De ce ar minţi-o Ben?
O cheamă Christine. Jurnalul vieţii ei se numeşte Înainte să adorm.
Ai intrat deja în viaţa ei.”

6.O carte cu un final dureros, ca o arsură solară

Majoritatea(poate chiar toate) cărţilor lui Nicholas Sparks au finaluri dureroase. Eu am citit “Cel mai de preţ cadou”,”Jurnalul unei iubiri”şi “Dragă John” şi mi-au plăcut enorm. Merită să citiţi cărţilelui Nicholas Sparks.

7.O carte cu un final frumos/fericit, ca un apus de soare

“Ugly love”(Colleen Hoover) chiar are un final superb!!! Mi-a plăcut enorm de mult cartea şi e în topul preferatelor mele.download (1)

„Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.

Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă:

INIMILE SUNT INVADATE

PROMISIUNILE SUNT ÎNCĂLCATE

REGULILE SUNT SPULBERATE

IAR IUBIREA DEVINE URÂTĂ”

8.O serie de cărți pe care speri să le citești vara aceasta

Eu vreau să citesc mai multe serii vara asta,le puteţi vedea aici, dar ceea ce vreau neapărat să citesc este seria “Damnare”(Lauren Kate).

„Există ceva dureros de familiar la Daniel Grigori.

Misterios şi distant, el îi atrage atenţia Lucindei Price încă din prima ei zi la internatul Sword & Cross, din înăbuşitorul Savannah. Ajunsă aici după ce prietenul ei moare într-un accident misterios, Lucinda, o adolescentă de şaptesprezece ani, se îndrăgosteşte de Daniel, dar descoperă un adevăr incredibil de  tulburător: el este un înger căzut, iar iubirea lor este veche de secole şi sfârşeşte tragic de fiecare dată când se întâlnesc.

Într-un decor şi opresiv, în care îngerii nu se deosebesc de muritori şi unde umbrele veghează ameninţător orice mişcare, povestea lor evocă un romantism diafan şi angelic.

Periculos de incitant şi întunecat de romantic, Damnare este un thriller fascinant şi povestea de dragoste supremă.”

2 gânduri despre „The Summer Book Tag

Lasă un comentariu