Recenzie „Cel mai de preţ cadou” – Nicholas Sparks

“În primăvara lui 1984, liceenii Amanda Collier şi Dawson Cole s-au îndrăgostit. Cu toate că faceau parte din două lumi diferite, dragostea lor părea să sfideze toate regulile de viaţă din micul oraş Oriental, Carolina de Nord. Însă evenimentele neprevăzute urmau să dezbine acest cuplu tânăr, trimiţându-i pe fiecare în direcţii diametral opuse. Acum, după douăzeci şi cinci de ani, Amanda şi Dawson sunt chemaţi înapoi în Oriental ca să ia parte la înmormântarea lui Tuck Hostetler, mentorul care, odinioară, a adăpostit idila lor adolescentină. Pe masură ce Amanda şi Dawson îndeplinesc instrucţiunile pe care Tuck le-a lăsat pentru ei, aceştia realizează că nimic din ceea ce ştiau – despre Tuck, despre ei însişi şi despre visurile lor dragi – nu era aşa cum părea.”909c04a7db64f6033c279222a09f9f30

O altă carte cu care Nicholas Sparks frânge inimile cititorilor. Scrisă la persoana a III-a, cartea prezintă povestea vieţii a doi îndrăgostiţi: Amanda şi Dawson. Făcând parte din clase sociale diferite, au fost despărţiţi, aşa cum era de aşteptat, dar iubirea adolescentină dintre cei doi a fost indestructibilă. Familia de derbedei a lui Dawson şi  cea bogată a Amandei reuşesc să le distrugă planurile celor doi şi sunt nevoiţi să îşi creeze o viaţă departe unul de celălalt. Întorşi în oraşul natal, după ani şi ani, pentru înmormântarea unui vechi prieten, flacăra iubirii se reaprinde şi le încurcă planurile. Amândoi au fost apropiaţi de Tuck, bătrânul prieten care i-a avut în grijă, iubirea dintre ei amintindu-i de soţia lui. Amanda şi Dawson sunt surprinşi să se reîntâlnească şi accepta să îi îndeplinească ultimele dorinţe lui Tuck. Amanda este acum măritată, 10583807_791701340880644_2878161031586069306_nare copii şi un soţ, care nu este atât de bun pentru ea, dar Dawson nu are nimic, decât iubirea pentru ea şi familia raăbunatoare care îi ameninţă existenţa. Pentru că o iubeşte, Dawson a lăsat-o pe Amada să se întoarcă la familia ei şi să trăiască o viaţă fericită, oferindu-i cel mai de preţ cadou al lui, ceea ce a fost al ei dintotdeauna.

“Cel mai de preţ cadou” este o carte profundă, care îţi umple inima de fericire, dar şi de tristeţe în acelaşi timp, cu un sfârşit tragic, dar plin de romantism. Nicholas Sparks adoptă şi în această carte iubirea dintre două suflete pereche, prima iubire adolescentină care nu poate fi uitată.

tumblr_n8zgodoZSK1sa2ocvo1_1280.jpgAm citit trei cărţi de Nicholas Sparks, până acum, dar aceasta mi-a plăcut cel mai mult dintre toate trei. Întâmplările sunt puţin previzibile, dar te poţi aştepta şi la surprize. După această carte s-a făcut şi un film – The Best of Me – pe care l-am văzut după ce am citit cartea şi le-am comparat încontinuu. În film sunt puse în prim-plan amintirile din adolescenţa celor doi, în carte punându-se accent pe ceea ce fac ei la revedere. Cartea a fost mult mai bună!

 

Dacă aţi văzut filmul sau aţi citit cartea, mi-ar plăcea să vă aud părerile. Lecturi frumoase, dragilor!

Puteţi citi primele pagini ale cărţii aici.

O găsiţi pe libris.ro, unde avețitransport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

5 gânduri despre „Recenzie „Cel mai de preţ cadou” – Nicholas Sparks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s