Recenzie „Origin” – Jennifer L. Armentrout

„Origin” este al patrulea volum din seria Lux.

Daemon ar face orice să o recapete pe Katy.

După raidul reuşit, dar cu final dezastruos de la Mount Weather, Daemon se confruntă cu imposibilul. Katy a dispărut. A fost luată. Totul se reduce acum la găsirea ei. Trebuie Daemon să distrugă pe oricine îi stă în cale? Imediat. E nevoie să ardă din temelii întreaga lume ca să o salveze pe Katy? Bucuros. Să expună în faţa tuturor rasa extraterestră? Cu plăcere.

Tot ce poate face Katy e să supravieţuiască.

Înconjurata de duşmani, singurul fel în care Katy poate rămâne în viaţă e să se adapteze. În definitiv, există lucruri în Daedalus care nu par chiar atât de nebuneşti, dar scopurile grupului sunt înfricoşătoare, iar adevărurile pe care le rostesc ei cu atât mai tulburătoare. Cine sunt de fapt tipii răi? Daedalus? Oamenii? Sau luxenii?

Împreună, pot înfrunta orice.

Dar cel mai periculos duşman fusese acolo mereu, iar când adevărurile sunt descoperite şi minciunile date în vileag, de partea cui se vor găsi Daemon şi Katy?

Şi vor mai fi vreodată împreună?tumblr_nbp1lrifKb1tcghhdo1_500

După sfârşitul ce i-a frânt inima în “Opal”, Daemon e gata să facă orice pentru a o 0229f3ee09af61f039da86b36d8adac4salva pe Katy. Nu are niciun plan, nu vrea să rişte vieţile celorlalţi, dar îşi pune la bătaie propria viaţă şi libertate pentru a îşi salva iubirea vieţii. Singurul său regret este că nu i-a spus mai des lui Katy cât de mult o iubeşte, învinovăţindu-se pentru schimbarea radicală din viaţa fetei. Daemon pleacă singur şi se predă celor de la Daedalus, le permite să facă experimente pe el, să îl testeze, iar tot ce are la el este şarmul, inteligenţa şi speranţa. Daemon se reîntâlneşte cu Katy şi i se dezvăluie tot mai multe lucruri de care nu ştia. Conexiunea dintre Katy şi Daemon este perfectă, atât la nivel celular cât şi spiritual, Daemon face ceea ce nu a putut fratele său să facă, iar astfel amândoi devin diamantele nepreţuite ale organizaţiei. Cei doi îndrăgostiţi fac orice unul pentru celălalt, iar scopul lor este să evadeze. Dar cum ar trebui să evadeze? Şi dacă vor evada ce vor face cu MA-ul pe urmele lor? Vor porni un adevărat război sau se vor lăsa pradă răului ascuns?

e42495aeb2e45a7e634365312e8da531Daemon şi Katy s-au schimbat mult pe parcursul celor patru cărţi. Katy nu mai este adolescenta de 17 ani care nu ştia la ce facultate să meargă. Acum a devenit un hibirid extraterestru care trebuie să lupte pentru a-şi salva pielea, a ei şi a celorlalţi. Daemon a devenit dintr-un iubit gelos şi îngâmfat partenerul perfect pentru Katy şi pentru ea ar face orice. Amândoi se maturizează, înţeleg lumea altfel, se completeaza unul pe altul şi devin de nedespărţit.

Acest volum este scris şi din perspectiva lui Katy, şi a lui Daemon. Până să se reunească, vedem ceea ce se întâmplă cu Katy în Daedalus şi ceea ce face Daemon pentru a o salva pe Katy. Cartea a fost plină de momente de suspans şi mă temeam să nu se sfârşească rău, dar au fost şi momente de fericire, puţine dar au contat enorm: să uiţi de pericol şi să te bucuri pentru fericirea lor. De asemenea, întâlnim personaje noi, pierdem prieteni şi aflăm cine este duşman şi cine nu.flat,800x800,075,f.u1

Cum am spus încă de la al doilea volum, povestea devine mai interesantă şi îmi place mai mult. Aşa s-a întâmplat şi cu acest volum. Am avut tendinţa să mă îndoiesc de persoanele care încearcă să îi ajute şi mai mare mi-a fost surprinderea că am crezut în personae nepotrivite. La fiecare pas pe care îl fac se tem de pericol, iar ceea ce complică şi mai mult povestea este războiul pe cale să înceapă şi ceea ce vor crea ei mai târziu. Sper din tot sufletul să se traducă şi următorul volum la editura Leda. Seria LUX este foarte, foarte bună! Merită citită!c8278f9ac885228f6b3cbda5810fa55e

Din carte:

“ Vocea lui mi-a stârnit fiori pe şira spinării.

  • Ce să fac?

  • Râzi. S-a aplecat deasupra mea şi mi-a mângâiat obrajii cu vârful degetelor. Vreau să te aud iar râzând aşa.

Aş fi vrut să îi fac plăcerea asta. Dar toată veselia se dusese sub privirea lui intensă. Emoţia se umflase în mine ca un balon legat cu aţă. Am deschis gura, dar nu ştiam ce să spun. Toţi muşchii mei erau încordaţi. În stomac parcă aveam un cuib de fluturi gata să-şi ia zborul. Am ridicat mâna şi am lipit-o de obrazul lui. Firişoarele aspre de păr mi-au gâdilat palma şi inima a început să-mi bată mai tare. Am coborât palma sub curbura fălcii lui, apoi în jos, pe gât şi pe umăr. El a tresărit la atingerea mea, iar pieptul lui se mişca repede.

-Kat.

A respirat numele meu; l-a dus cumva în interiorul lui, l-a spus ca pe o rugăciune.

Nu am putut să îmi mai iau ochii de la el şi preţ de o clipă am fost îngheţată, apoi m-am întins şi mi-am pus gura peste a lui. Atingerea aceea uşoară  mi-a trimis o undă de şoc prin tot corpul. Am mişcat buzele , familarizându-mă din nou cu atingerea lui. Ciudat, era ca şi cum ne sărutam pentru prima oara. Pulsul meu bătea tare şi gândurile mele se învârteau ca într-un carusel rapid şi ameţitor. “

“Sărutul acela m-a dărâmat şi m-a reconstruit la loc. Sărutul lui… mă recrea.

Daemon mă recrea.

Şi atunci mi-am dat seama că e valabilă şi reciproca. El mă recrea pe mine. Iar eu îl recream pe el. “

Disponibilă pe libris.ro, unde avețitransport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

Un gând despre „Recenzie „Origin” – Jennifer L. Armentrout

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s