Idei de cadouri pentru cititori

Pentru că vine iarna repede, repede, iar Crăciunul este o sărbătoare plină de gânduri bune şi cu semnificaţii diverse în viaţa noastră, noi o facem mai frumoasă cu ajutorul cadourilor. Şi dacă ai norocul să fii Moş Crăciunul unui cititor/unei cititoare (în special), eu am venit în ajutor cu idei de cadouri care mi-ar plăcea mie, ca şi cititoare.malena-valcarcel-book-sculptures-go-back-to-that-magic-time-540x424

 1. Cărţi

Normal că în capul listei de cadouri se afă cărţile! Cum să te duci la o cititoare fără o carte?! Pentru a da lovitura în alegerea cărţii potrivite, trebuie să analizezi foarte bine persoana. Ce citeşte? Ce genuri îi plac? Ce autori preferaţi are? Dar, totuşi, un cititor pasionat, aşa ca mine, citeşte orice, dar nu strică să aibă cele mai noi apariţii editoriale din România!

Gândindu-mă la ce cărţi mi-aş dori de Crăciun, am întocmit o listă cu acestea, pentru a vă putea inspira şi a alege dintre ele.

 • Dragoste, autori: Colleen Hoover, J. Lynn, Jasinda Wilder, Penelope Douglas, Jojo Moyes, Cecelia Ahern, Nicholas Sparks, J. A. Redmerski, Jamie McGuirre, Katy McGarry, Tamarra Webber, John Green, Samantha Young, Sylvia Day, Sylvain Reynard
 • Julian Barnes: “Trois”, “Iubire etc”, “Puls”, “Sentimentul unui sfârşit”
 • Autori români: Ana Mănescu, Ioana Duda, Corina Ozon, Rodica Mijaiche, Cristina Boncea, Cristina Nemerovski, Nataşa Alina Culea, Theo Anghel etc.
 • Seria “Alina Marinescu” – Monica Ramirez
 • “Clopotul de sticlă” – Sylvia Plath
 • “Până ne vom revedea” – Renee Collins
 • “Cu ultima suflare” – Paul Kalanithi
 • “Urgia şi zorile” – Renee Ahdieh
 • “Destin şi furie” – Lauren Groff
 • “Povestea Faridei. Fata care a învins Isis” – Farida Khalaf
 • “În pielea unei jihadiste. O mărturie despre filierele de recrutare ale Statului Islamic” – Anna Erelle
 • “Să nu mă părăseşti” – Kazuo Ishiguro

 

 1. Carneţele pentru citate

Dacă persoana citeşte, n-are cum să nu găsească citate care să o marcheze şi pe care să şi le noteze. D-asta îi trebuie un carneţel pentru citate! Ar fi minunat să fie măricel, cu multe pagini, poate chiar cu o copertă frumos colorată, şi chiar cu un instrument de scris ataşat de carneţel, pentru a nu-l pierde.

 1. Semne de carte

Carte, da! Carneţel, da! Ce mai lipseşte? Un semn de carte! Cele mai drăguţe lucruri ale unui cititor sunt semnele de carte! Un lucrur minunat este că se pot face de oricine! Sunt extreme de diverse, de la cele mai complicate până la cele mai banale. Şi toate sunt frumoase! Iar dacă iubeşti acea persoană, nu cumpăra unul, ci fă-l cu mâna ta şi dăruieşte-i- cu dragoste.

Pe de altă parte, un lucru necesar cititorilor sunt semnele de carte adezive, care să îi ajute pe acestea să marcheze paginile cu citate, pentru a nu îndoi carte. Cât mai multe din astea!bookmarks-56d0cca45f9b5879cc7123a4

 1. Cutie cu citate

Când zic “cutie cu citate”, mă gândesc la o cutiuţă plină de cu citate scrise frumos pe bileţele micuţe şi împachetate într-o cutiuţa sau într-un borcănel frumos aranjat. That’s so pretty!bookish-ornament

 1. Despre cărţi peste tot

Asta înseamnă: haine, lănţişoare, brăţări, cercei, căni, perne, umbrele, brelocuri etc. împodobite cu citate, desene, poze etc., toate din cărţi. Cum poate să nu iubească un cititor aşa ceva?

3 gânduri despre „Idei de cadouri pentru cititori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s