Recenzie „Nemuritoarea Starling” – Angela Corbett

O dragoste atât de puternică, încât nici eternitatea nu îi poate despărţi

Evie Starling a dus o viaţă relativ obişnuită, ieşind cu prietenele, vorbind despre băieţi şi conducându-şi Mustangul din 1966. Toate acestea se schimbă atunci când se mută în Gunnison, Colorado, pentru a începe colegiul, şi când cunoaşte doi bărbaţi misterioşi.

De secole, Alex Night şi Emil Stone au dorit-o pe Evie, dar fiecare a avut propriile lui motive pentru a vrea să fie cu ea. Când amândoi susţin că sunt sufletul ei pereche şi îi povestesc despre un trecut incredibil, Evie află că este cu totul altă persoană decât credea. Curând, Evie se trezeşte în mijlocul unui război vechi de când lumea între Societatea Amaranthine, protectorii sufletului, şi Rezistenţa Daevos, distrugătorii sufletului.

Cu un trecut pe care nu îl înţelege şi un viitor plin de pericole, Evie trebuie să decidă în cine să aibă încredere. Dar Alex şi Emil nu sunt singurii care o vor pe Evie, iar sufletul ei urmează să devină miza într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte.”fc91cf6e6dc2b6bcd274b16c37298d1a

Nu am citit deloc descrierea de pe copertă și pur și simplu m-am aruncat în acțiune fără să am așteptări. Câteodată, e mai bine să nu ai așteptări de la o carte pentru că există șanse de a fi dezamăgit; știu din proprie experiență. Dar, sinceră să fiu, mi-am dorit ca povestea să fie la fel de frumoasă ca și coperta. Și dorința mea s-a îndeplinit.

Primul lucru  pe care l-am apreciat la Evie a fost personalitatea sa, puternică, de fată independentă și cu visuri mărețe. Tânără și neliniștită, eroina noastră iubește natura, să petreacă timp plimbându-se singură, departe de lumea haotică din jurul ei. Îi place să fie într-un loc neatins de oameni, unde poate simți vântul cum bate cu toată puterea și distruge pentru o secundă liniștea deplină.

După ce și-a terminat liceul, Evangeline Starling decide să facă facultatea în alt stat și se mută cu prietena ei cea mai bună într-o căsuță în apropierea universității încă de la începutul verii. Vară, soare, timp frumos, peisaj minunat al munților Stâncoși + Evie = rătăcire în pustietate în mijlocul zilei, în plină arșiță. Salvarea frumoasei Evangeline vine de la un necunoscut care apare ca prin minune dintr-un tufiș – Alex. Acum, Evie își arată personalitatea încântătoare, deșteaptă și puțin orgolioasă, cu demnitate, dar și cu multe îndoieli. Vrând, nevrând, Evie se lasă ajutată de Alex care o scoate din pustietate și cu care urmează să se vadă weekend-ul ce urmează. happyhappyhappyeternity-01.jpg

De acum, sunt intrigată și mai mult pentru că între cei doi ies scântei, iar eu, cum sunt o mare fană a cărților „cu scântei”, nu mă pot opune și las acțiunea să mă învăluie. Relația lor decurge încet și lin, mi se pare mie pentru că nu petrec mult timp împreună. Deși amândoi sunt atrași unul de celălalt, Alex decide să stea la distanță pentru că o pune în pericol pe Evie, care este sufletul lui pereche, după cum chiar el mărturisește. Când lucrurile deveneau chiar mai interesante, cei doi au luat o pauză care mi-a frânt și mie inima.

Schimbarea în viața lui Evie se produce după ce școala începe și este brusc sărutată de un tip nou în mijlocul campusului. Așa îl cunoaștem pe Emil, bărbatul care intră în viața lui Evie și pe care ea nici măcar nu încearcă să-l dea afară. Se sărută, ok. Dar ea nu are nicio reacție. Eu după ce am suferit puțin după Alex pentru că îmi plăcea de el, acum văd cum Evangeline se sărută cu unul și nici nu-i spune nimic, dar să mă mai aștept la ceva tăios, marca Starling. Dar nu. Nu și nu. Nimic. Și îmi vine să mor. Pentru că eu îl plac pe Alex și nu pe Emil. Și mai mult decât asta, și Emil este sufletul pereche al lui Evie. Sau așa spune el.tumblr_m1t7ucgr0j1qg93gco1_500_large

Astfel, se formează un triunghi amoros: 2 bărbați pentru o femeie. Dar nu e numai o poveste de dragoste. E o poveste despre viață și despre moarte, despre încredere și loialitate. Cei doi bărbați se cunosc și sunt chiar rivali, plus că au un trecut împreună. Și Evie are un trecut cu ei, dar nu-și mai amintește.

„Legenda spune că lumea a fost creată de Zeițe și de sufletele lor pereche. Zeițele erau atotputernice, iar împreună cu partenerii lor, au săvârșit un ritual care a creat două suflete – care se potriveau perfect, în toate privințele. Sufletele ăstora li se spuneau complemente divine. Dar sufletele trebuiau să învețe și să crească, așa că, în loc să rămână împreună, au fost trimise în lumea oamenilor și s-au contopit cu trupurile copiiilor care erau pe cale să se nască. Sufletele și-au petrecut viețile căutându-și cealaltă jumătate. Când trupurile lor de oameni mor, sufletele se reîncarnează ca să continue căutarea.”

Îmi place enorm ideea reîncarnării și a sufletelor pereche pe care autoarea o aduce în prim-plan. Evie este fată al cărei suflet s-a reîncarnat de-a lungul a 250 de ani în mai multe persoane. Alex și Emil fac parte din trecutul lui Evie, de când sufletul ei a aparțiut unei persoane, care a murit, apoi a aparținut alteia, și tot așa. Problema este că ei susțin că amândoi sunt sufletele pereche ale lui Evie, dar nu împărtășesc aceleași idealuri. Încă de când i-au întâlnit sufletul prima oară, cei doi s-au simțit atrași de ea, învăluiți în personalitatea ei puternică și s-au îndrăgostit, dragoste pe care au purtat-o mai bine de două secole cu ei, și pe care riscă să o poarte în eternitate. Amândoi spun că o iubesc pe Evie, dar se urăsc unul pe celălalt, nu doar din cauza femeii ce le-a luat mințile, ci și pentru că sunt de părți diferite: unul de partea binelui, iar celălalt, de-a răului, evident.

Alex face parte din Societatea Amaranthine și este protectorul sufletului lui Evie, iar din această cauză este legat de ea pe vecie. Acesta trebuie să aibă mare grijă de protejata sa, să o țină departe de pericol și să o salveze de acesta dacă se pune problema, dar, mai ales, să o țină departe de Rezistența Daevos pentru că este periculoasă. Alex este tipul bun, de încredere, șarmant și care emană bunătate prin toți porii. Nu numai că ar putea fi iubitul perfect, dar chiar mi se pare că spune adevărul și se dedică în întregime cauzei sale. Sau nu e așa.

„Imediat după ce Zeițele au început să trimită suflete în lume, și-au dat seama că unele suflete erau, în mod natural, echilibrate spre rău. Zeițele au hotărât că aveu nevoie de un grup care ar putea să-i ajute pe oameni să își găsească sufletul-pereche și care să pună în aplicare voința Zeițelor, când sufletele rele trebuiau controlate. Așadar, ele au organizat Societatea Amaranthine.”

Emil face parte din Rezistența Daevos, cea de care Evie trebuie să stea departe. După cum îi descrie Alex, oamenii par înspăimântători și face ca Emil să-mi inspire doar neîncredere. Chiar dacă în ochii lui Evie pare un tip bun, iubitor și grijuliu, care-i vrea binele iubitei sale, eu tot mă îndoiesc de el. Și mă aștept că în orice secundă să o trădeze de Evie și să distrugă toate lucrurile bune. Neîncrederea asta dă palpitații și face momentele importante pline de suspans, ceea ce e un plus.

„Secole de-a rândul, Societatea Amaranthine le-a ajutat pe Zeițe și lucrurile erau liniștite. Până când sufletul pereche al zeiței Callista a decis că nu mai voia să fie cu ea și a lăsat-o singură, o jumătate de suflet. Ea a fost distrusă. Dacă îți găsești sufletul-pereche, asta nu înseamnă că totul e perfect. Tot trebuie să lucrezi la relație. Sufletul-pereche al Callistei a hotărât că era ai ușor să plece decât să facă un efort mai mare pentru legătura dintre ei. După un timp, tristețea ei s-a transformat în furie, iar ea s-a înverșunat împotriva dragostei. Callista a decis că nimeni nu trebuia să aibă șansa să fie cu sufletul său pereche. Le-a părăsit pe Zeițe și a înființat Rezistența Daevos – armata ei personală.”

După ce acești doi tipi de care Evie este îndrăgostită apar prin peisaj, lucrurile se precipită. Gelozia mai are puțin și dă pe afară, pericolul așteaptă la ușă, iar singura  care nu știe ce să facă este chiar Evie. „Nemuritoarea Starling” este o carte care se citește repede, cu o acțiune ușoară și chiar interesantă, construită pe o istorie awesome. Cititorul este la fel de confuz ca Evie pentru că din perspective sa este văzută acțiunea și ce știe ea, știe și cititorul. O lectură alertă, o poveste ingenioasă și trei personaje principale misterioase vă vor aștepta în paginile acestei cărți, noi apărute în colecția Leda Edge a editurii Corint. Proaspăt ieșită din tipar și numai bună de devorat în aceste zile de primăvară.
Mulțumesc editurii pentru surpriza făcută trimițându-mi acest exemplar.

O puteţi găsi pe libris.ro, unde avețitransport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

4 gânduri despre „Recenzie „Nemuritoarea Starling” – Angela Corbett

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s