Recenzie „Te aștept” – Jennifer L. Armentrout

Unele lucruri merită să le aştepţi.

Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate, dă Doamne! să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.

Unele lucruri merită încercate.

Cameron Hamilton, 1,90 mde fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată.

Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?

Iar pentru unele lucruri merită să lupţi.13b5552397e7813730048075b89500a5

Nu o să spun că „Te aștepț” este o carte deosebită și diferită față de celelalte cărți de dragoste. Pot spune că toate poveștile de dragoste sunt clișeice, toate dezvoltă prin modalități diferite aceeași temă: iubirea. Oricum ar fi, clișeice sau nu, nu pot renunța la mica mea plăcere nevinovată, aceea de a citi cărți de dragoste. Sunt obișnuită cu stilul autoarei de când am citit seria Lux și mărturisesc că-mi place la nebunie. Scriitura mă atrage și m-a făcut să mă las purtată de personaje în întâmplările narrate cu un ușor sarcasm, dar cu foarte multă plăcere.

Eu aș spune că personajele sunt mai complexe decât acțiunea, al cărei scop este acela de a-i  aduce pe cei doi îndrăgostiți împreună. Avem 2 personaje foarte clar puse în antiteză, care ajung să se îndrăgostească unul de celălalt, bineînțeles. Totuși, căile dragostei sunt foarte întortocheate și până să se bucure de împărtășirea iubirii trebuie să treacă peste multe obstacole. Aventura dintre băiatul rău și fata bună m-a ținut trează și nu am lăsat cartea din mână până lucrurile nu au fost puse la punct.tumblr_og4v4jVoZh1vgp7iho1_1280

Avery este un personaj greu de descris, cu multe secrete și dominată de neîncrederea în sine. Deja majoră și pregătită de viața de facultate, fata pleacă din orașul natal pentru a-și continua studiile, dar mai ales pentru a scăpa de trecutul care o bântuie. Ea va face realitate din visul său de a scăpa de părinți, de privirile oribile ale oamenilor, de poveștile care o au ca protagonistă, dar și de reamintirea acelei întâmplări care a traumatizat-o. Își dorește să trăiască undeva unde nu o cunoaște nimeni, cu nicio persoană sâcâitoare pe capul ei, unde nimeni nu o poate judeca și unde își poate crea a nouă viață. Deși își duce acest plan până la capăt, a trăi nu este atât de ușor precum i se părea. Încă nu poate uita ceea ce a adus-o aici și nu poate controla lucrurile așa cum și-ar dori.

  • Nu te studiam. Nu chiar. Doar că… m-am zăpăcit puțin. Într-atât de palpitant este să vorbesc cu tine.
  • Totul la mine este palpitant, replică el.

Destinul i-l aruncă în brațe pe Cam, băiatul popular și cel pentru care toate fetele s-ar ucide între ele. Așa cum este de așteptat, Cam este întruchiparea băiatului perfect, tipul pe care toate femeile și-l doresc să fie adevărat. Plus, nimic nu e mai frumos la o carte romantică decât Adonisul cel mai frumos și care cucerește toate cititoarele. Eroul nostru este tipul de băiat rău, dar asta nu se întâplă cu toată lumea. Autoarea îi pune de multe ori calitățile în evidență, încercând parcă să-i ascundă părțile cele mai rele. Deștept, funny, charismatic și sexy, Cameron va suci mințile cititoarelor care vor fi geloase pentru dragostea de care este capabil și pe care i-o poartă numai și numai lui Avery.

  • Ești un băiat bun, Cam.
  • Nu, nu sunt. Sunt bun numai cu tine.

La început, relația celor doi este una de prietenie, plus că participă la același curs la facultate, ceea ce îi și apropie. Mai mult decât atât, cei doi stau perete în perete, fapt ce îi face să se vadă cât mai des și să se îndrăgostească pe zi ce trece unul de celălalt. Între ei se leagă mai întâi o prietenie strânsă, întreținută prin momente extreme de simpatice. Partea mai grea va fi când Avery va trebui să-și accepte sentimentele și să-i accepte invitația prietenului său de a ieși la prima ei întâlnire. Chiar dacă va accepta ceea ce se întâmplă în viața ei, lucrurile vor fi la fel de complicate pentru ea fiindcă trecutul încă nu o lasă în pace și o hărțuiește constant.tumblr_og4v4jVoZh1vgp7iho2_1280

Avery lasă lucrurile să treacă pe lângă ea și se pierde în detalii. Nu încearcă deloc să rezolve lucrurile și lasă timpul să treacă pe lângă ea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Și acest o macină zile de-a rândul, regretele și amintirile o copleșesc și caută în disperare o portiță de evadare. Orice lucru frumos are și părțile ei rele. Viața frumoasă pe care și-a poate construe alături de bărbatul viselor sale poate fi ruinată de secrete și minciuni.

„Mâinile lui erau încă pe șoldurile mele, atingerea arzându-mă prin jeanși. Și se uita în jos la mine, culoarea ochilor lui întunecată până la un albastru adânc, intens, mistuitor și zguduitor. Acele buze perfect conturate ale lui se întredeschiseră, iar răsuflarea lui caldă, ușor mentolată, mă învălui.

Toată partea din față mi-era lipită de a lui. Senzațiile explodară în diverse părți ale corpului, în adâncul stomacului, mușchii mi s-au încolăcit, sfârcurile mi s-au întărit, iar coapsele îmi furnicau. Mâinile mele erau lipite de pieptul lui și nu știam sigur cum se întâmplase asta. Nu îmi aminteam să le fi pus eu, dar acolo erau, iar inima lui zvâcnea sub palma mea, cu o bătaie puternică, în același ritm cu a mea.”

Toată salvarea stă în puterea lui Avery căci ea poate împiedica trecutul să se mai repete și tot ea poate face viitorul mai frumos. Dar tot ce are acum este prezentul și se bucură cât mai poate. Ziua de mâine este o incertitudine, dar cea de ieri așteaptă să o îngenucheze.

De altfel, întreaga carte nu se leagă doar de relația lui Avery cu Cam sau de istoria sa. Avem personaje care împrospătează atmosfera cu fiecare apariție a lor, care dau naștere unui curcubeu și care știu ce înseamnă prietenia adevărată. Stilul autoarei este superb și te face să te îndrăgostești de cărțile sale, iar multitudinea de sentimente te copleșește. Pe alocuri, personajele se aseamănă cu cele din seria Lux, dar asta nu te face decât să le îndrăgești pe amândouă. Fetele nu sunt atât de asemănătoare, fiecare afirmându-se prin propriile trăsături, dar băieții sunt interșanjibili. Să mai spun că toate conversațiile dintre cei doi sunt delicioase?9295168b031acda1cff95058a5f98719

”Te aștept” dă viață unei povești adolescentine de dragoste, foarte simpatică, de altfel, și pe care cititoarele romantice o vor iubi din scoarță-n scoarță. Momentele romantic-erotice le vor face să le crească pulsul, la fel cum cele tensionate vor da palpitații și bătăi de cap. Oricum, ar fi, vor trebui să accepte ce se întâmplă și să meargă mai departe cu încrederea că sfârșitul va fi pe placul lor.

Găsiţi cartea, alături de celelalte din serie, pe libris.ro, unde avețitransport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

2 gânduri despre „Recenzie „Te aștept” – Jennifer L. Armentrout

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s