Recenzie „Traficantul de umbre” – Monica Ramirez

Viața lor nu se măsoară în alb și negru, doar în nuanțe de gri.

 Francez prin naștere, Laurence-Jacques Fournier nu s-a considerat niciodată ca aparținând unei anumite naționalități. Laurence e o pasăre rară și liberă. Ca lider al unei rețele internaționale de hoți de elită fură bijuterii și obiecte de artă, secrete politice și industriale, proiecte militare secrete și armament. Toate extrem de profitabile pe piața neagră.
Laurence și-a stabilit cartierul general la Bruxelles pentru un motiv foarte bun: în calitate de sediu al Uniunii Europene şi NATO, Bruxelles este un mega-oraş european cu mentalitate de Babilon la scară redusă, o metropolă internaţională în care se intercalează un amalgam de limbi, culturi şi tradiţii. Pe lângă variatele stiluri arhitecturale, Bruxelles găzduiește peste optzeci de muzee, numeroase atracţii turistice, o viaţă de noapte trepidantă și cel mai mare depozit de armament din Europa de Vest. Ceea ce devine extrem de interesant pentru Laurence şi grupul său de hoţi.
Activitățile lor atrag însă atenția unei organizații secrete și puternice, probabil gardianul din umbră al UE. Nu știe nimeni cui îi este subordonată, nu se știe nici măcar dacă există cu adevărat. La un moment dat, Belgia și Austria sugeraseră crearea unui Serviciu de Informații al Uniunii Europene după modelul CIA–ului, dar, ca de obicei, guvernele statelor membre nu ajunseseră la un acord comun în ceea ce privește schimbul de informații și modul de colaborare. Așa că, cel puțin în mod oficial, propunerea fusese respinsă. Și totuși…
Într-o lume a secretelor întunecate, mai există loc și pentru iubire? ”pizap.com15008213485431

Traficantul de umbre e cartea pe care îmi doream să o citesc după ce am terminat seria Alina Marinescu. Nu voiam o lectură ușoară, simplă, care să-mi ofere câteva zâmbete. Nu, îmi doream acțiune și suspans, misiuni imposibile și iubiri interzise. Și-am primit exact ce mi-am dorit. E o carte care îmbină întunericul cu lumina, dreptatea cu nedreptatea, dar și acțiunea cu iubirea.

Obișnuită cu stilul autoarei și fascinată de fiecare detaliu, am parcurs cartea dintr-o răsuflare, după ce-am trecut de primele 80 de pagini. Laurence e un personaj controversat, o umbră chiar. Dispare și-apare când vrea el și unde vrea. Este conducătorul unui grup de hoți care se-ncurcă doar cu profituri grele și valoroase. Grupul lui acționează ca o fantomă, ascuns de orice lumină care-i poate demasca. Laurence deține secretele periculoase ale oamenilor sus-puși și-i șantajează pe aceștia, putând obține favoruri care să-l salveze din pericol când este cazul.

În opoziție cu grupul lui Laurence este SATT, o organizație antiteroristă care extermină răul de la rădăcini. SATT nu este doar dușmanul echipei sale de hoți profesioniști, ci devine dușmanul său personal după ce-o recrutează pe Sybille, o femeie foarte apropiată de sufletul lui. Relația dintre cei doi este la fel de controversată ca Laurence pentru că între ei nu ardea nicio iubire înflăcărată dinainte ca Sybille să fie luată de SATT, care-a scos-o dintr-o închisoare, unde era condamnată pe viață. De ce? În încercarea disperată de a-și salva „fratele” prin alianță de la un sfârșit tragic, Sybille împușcă conștient persoana care-l amenința pe Laurence în văzul tuturor. Vă întrebați dacă Laurence a stat cu mâinile în sân? Nu, nu a stat, ba chiar a vrut să o ajute să evadeze și eu am sperat că o să asist la un Prison break, dar Sybille l-a rugat să renunțe la această idee.

Sybille nu era o fată periculoasă. Nu, este total diferită de Laurence și a fost ținută departe de pericolul ce se ascunde în spatele aparențelor. Dar a fost nevoită să se conformeze situațiilor la care a luat parte. Bunătatea ei a trebuit înfrânată odată ce a început serviciul în SATT. A fost antrenată să devină un agent sub acoperire, un spion care lucrează pentru organizația ce l-a luat sub aripa sa. Aș putea spune că SATT a însemnat salvarea de la un chin groaznic în pușcărie. Chiar dacă nu-i este pe plac, este mai bine decât să fie prizoniera plictiselii între patru pereți.tumblr_osa2w42msQ1vbuhwao1_1280

Sybille și Laurecene sunt separați, poate pe vecie, exact când între ei se naște o iubire mai mult decât platonică. Nu mai sunt loc pentru sentimentele familiale pentru că atracția ce mocnește între ei le ia mințile și amândoi pică în transa dragostei. Au crescut împreună, au devenit prieteni la cataramă și mai apoi părtașii unei iubiri interzise. Laurence este de partea răului și se joacă necontenit cu focul, iar draga lui prietenă este de partea dreptății și încearcă să-l stingă. Dacă se va pune problema ca amândoi să fie părtașii unei confruntări? Cine va apăsa primul trăgaciul? Ori se vor lăsa pradă dragostei și vor uita de responsabilitățile lor?

Până să ajungă să fie față în față cu un pistol în mână, se sustrag din umbrele misiunilor și-și consumă pasiunea fără ca nimeni altcineva să știe. Laurence este hotărât să distrugă SATT doar pentru a o recăpăta pe Sybille și a-i oferi viața pe care o merita. Vrea să-i ofere fericirea după care tânjește și să o scutească de pericolul unei morți timpurii. Dar până acolo este cale lungă și nu știe dacă planul său va avea succes sau va fi retezat dinainte de a fi pus în aplicare.

tumblr_osrm0cjanj1vm0g2do1_1280

E o poveste care-ți pune mintea în mișcare și-ți ține inima-n gât. Nu știu de ce am impresia, dar o văd pe Monica Ramirez scriind doar astfel de cărți pentru că le scrie cu patos, extrem de bine și se documentează asemenea. Mie îmi place stilul autoarei, dar și toate elementele care contimentează acțiunea, toate sentimentele care dinamizează cartea. Te simți prins în mrejele misiunilor surori cu moartea, te simți asemenea unui agent sub acoperire și-ți simți până și bruboanele de transpirație de pe frunte. Dar în același timp poți simți și pasiunea ce arde în jurul acestor personaje. Traficantul de umbre e genul de carte care te introduce într-o lume fascinantă și-ți pune în față doar o părticică din întregul ei. E o combinație de senzații tari pe care să le experimentezi într-un timp scurt.

 O găsiți pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (astăzi este valabil BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

Mulțumesc autoarei pentru carte și pentru autograf.

2 gânduri despre „Recenzie „Traficantul de umbre” – Monica Ramirez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s