Recenzie „Extazul lui Gabriel” – Sylvain Reynard

„În Extazul lui Gabriel, a doua parte a trilogiei dedicate poveştii de iubire dintre profesorul Emerson şi studenta Julianne Mitchell, Sylvain Reynard aprofundează intriga din Infernul lui Gabriel, centrând povestea pe iniţierea tinerei inocente în tainele seducţiei. Gabriel Emerson o va duce pe Julianne într-o vacanţă romantică la Florenţa, locul întâlnirii dintre Dante şi Beatrice, unde cei doi vor trăi cu ardoare extazul şi bucuria iubirii împărtăşite.

Dar, la întoarcere, fericirea le este ameninţată de intrigile unei foste studente, care risca să distrugă atât cariera academică a lui Gabriel, cât şi aspiraţiile universitare ale lui Julianne – şi, mai presus de toate, relaţia lor.

Pentru a o păstra pe Julianne, Gabriel trebuie să se împace cu spectrele trecutului şi să sacrifice o parte din fiinţa lui pentru a o salva pe aceea care l-a salvat, la rândul ei, din capcanele autodistrugerii.”7227982

Poveștile de dragoste sunt mai complicate decât ne-am putea imagina, nu atât din cauza celor două persoane care s-au îndrăgostit, cât din cauza unor factori exteriori, cum ar fi prietenii, familia, foștii ori pretendenții geloși. Deși Julia și Gabriel au reușit să se sustragă din lumea universitară pentru o scurtă vacanță la Florența unde și-au consumat iubirea, problemele de-acasă au rămas aceleași – amintirea unei traume recente, trecutul înnegurat și viitorul incert, dar și niște probleme ivite pe neașteptate din partea universității. Ascunși într-o buclă a timpului pe durata vacanței de iarnă, niciunul dintre protagoniști nu se aștepta la ce-avea să urmeze la întoarcerea la Toronto.13483263

Dragostea le este pusă sub semnul întrebării și se iscă suspiciuni cu privire la relația dintre profesorul Emerson și studenta lui. Nu se știe de unde, dar Julienne și Gabriel se trezesc cu niște reclamații din parte Decanatului de la aceeași persoană: Christa Peterson, studenta care se plimba după profesor și care este din cale afară de geloasă. Aceeași studentă care voia să-i intre în grații și în pat lui Gabriel îl acuză de hărțuire și demască relația interzisă dintre profesor și domnișoara Mitchell. Așadar, atât Julia, cât și iubitul său, sunt chemați în fața decanului și-a comisiei să dea explicații, riscând totodată să-și distrugă viitorul. Julia tocmai fusese acceptată la Harvard, cu condiția de a absolvi masteratul cu brio, fără nicio problemă, iar cariera înfloritoare a lui Gabriel poate lua sfârșit la fel de repede cum poate fi distrus și visul Juliei de a merge la Harvard să-și facă doctoratul.

Relația compromițătoare pe care au avut-o îi poate despărți și le poate nărui visele. Toată munca lor poate fi dusă pe apa sâmbetei. Toate din neatenție ori din cauza unei studente geloase, pline de ură. Când lucrurile mergeau mai bine și rănile începuseră să se vindece, nu se putea să nu apară vreo situație care să dea totul peste cap. Profesorul rece și cu nasul pe sus care era la începutul toamnei s-a schimbat complet, devenind iubitul afectuos și atent, care este în stare să se sacrifice pe sine pentru ceea ce iubește.

„Dragostea înseamnă să-i faci un bine cuiva fără să aștepți ceva în schimb.”

Pe cât de mult s-a schimbat Gabriel, pe atât de puțin s- schimbat Julia, aceeași fire retrasă și timidă, foarte emotivă și mai mereu cu ochii în lacrimi. Singurul care o poate face fericită este Gabriel, singurul și unicul ei iubit pentru care a nutrit sentimente pure. Nimeni nu poate compensa cu profesorul enigmatic și sexy care i-a furat inima de când era doar o adolescentă, nici măcar Paul, prietenul ei foarte apropiat care îi poartă mai mult decât sentimente de prietenie. Iubirea pe care i-o poartă Gabriel este un mister pentru ea, o iubire pe care o poate pune la îndoială în orice moment. Este o femeie geloasă din cale-afară, supărăcioasă și care lăcrimează mult în multe, multe momente, dar cu o inimă plină de iubire și-n cele mai rele momente.tumblr_nrms5jmjos1tuyd9co1_500

Extazul lui Gabriel aprofundează relația dintre Gabriel și Julia, disecă iubirea în toate formele ei și pune personajele în situații limită. Este o călătorie prin Infern, prin Purgatoriu, dar și prin Paradis, o călătorie care începe în Florența și continuă peste ocean. Ce admir foarte mult la această carte este legătura dintre realitate și literatură, refeririile la toate marile opere care se pot lega de context, dar accentuând foarte mult ideile lui Dante.

O poveste despre iubire, manifestată în toate formele ei, despre familie și prietenie, despre pierdere și sacrificiu, despre alegeri și despre căutarea sinelui într-o oază de întuneric.

 O găsiți pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (astăzi este valabil BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

2 gânduri despre „Recenzie „Extazul lui Gabriel” – Sylvain Reynard

  1. Am citit anul trecut întreaga trilogie! Trebuie să recunosc că nu m-am așteptat să-mi placă atât de mult. Am citit-o mai mult din curiozitate și pot spune că m-a fermecat❤️
    Felicitări pentru recenzie, este superbă!❤️📚

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s