Recenzie „Prințesa de hârtie” – Erin Watt

„Bani. Excese. Secrete. Intră în lumea familiei Royal.

Ella Harper e o supraviețuitoare – o optimistă pragmatică.

Viața ei n-a fost ușoară. S-a tot mutat din oraș în oraș împreună cu mama sa, chinuindu-se să facă rost de bani și sperând ca într-o zi să scape de sărăcie.

Dar mama ei a murit, iar Ella a rămas singură pe lume.

Acum îl cunoaște pe Callum Royal, un om de afaceri multimilionar, și viața ei se schimbă. Are parte de lux și de bogăție. Totuși, ceva ciudat se întâmplă în casa familiei Royal.

Cei cinci băieți ai lui Callum, toți irezistibili, ascund un secret.

Niciunul n-o vrea pe Ella în casa lor, mai ales Reed. Dar Ella se simte atrasă de el și va trebui să lupte din toate puterile să nu-i cadă în plasă…

Dacă vrea să rămână la familia Royal, trebuie să învețe regulile jocului.

Un roman incitant despre o Cenușăreasă a zilelor noastre și despre complicata lume a adolescenților americani bogați.”00e6e6b0ec16b8937f507a2a33bf1634

O să încep să vorbesc despre detaliul important al cărții, anume Ella, care este un personaj demn de admirat. Orfană, fără niciun prieten și fără niciun ban, Ella nu-și plânge de milă și caută soluții pentru a trăi cum poate, de pe o zi pe alta. Mama ei tocmai ce-a murit și-a lăsat singură, într-o lume obscură unde n-are decât să se descurce cum poate. Cu buletinul mamei sale, Ella reușește să se angajeze la un club de striptease, încercând totodată să nu-și abandoneze școala. Ce admir eu cel mai mult la Ella este voința ei, speranța că ziua de mâine poate fi mai bună și faptul că acceptă ceea ce i s-a întâmplat fără să se întrebe de ce ea, de ce restul adolescenților sunt bine și ea se află într-o asemenea situație. Ea este întruchiparea personajului care nu se dă bătut, indiferent de situație și care-și păstrează întotdeauna o portiță de scăpare din situații limită.

„Talentul meu, dacă am vreunul, nu e să dansez. E capacitatea mea de a crede că ziua de mâine poate fi mai bună. Nu prea ştiu de unde am moştenit optimismul ăsta. Poate că de la mama. La un moment dat, am început să mă gândesc că, dacă doar aş trece peste o experienţă urâtă, peste o zi proastă, ziua de mâine ar veni cu ceva mai bun, mai plin de speranţă, mai nou.

Şi acum cred asta. Şi acum cred că undeva, acolo, e ceva bun pentru mine.Trebuie doar să stărui până când vine şi vremea mea, pentru că sigur, sigur nu s-ar întâmpla nimic din toate astea dacă nu m-ar aştepta o răsplată în viitor.”

Când i se oferă bani pe tavă și o viață bună din punct de vedere material, Ella nu se aruncă înainte să se lăfăie în lux, este chiar sceptică și vrea să renunțe la orice i-ar putea oferi Callum, dar viața crudă pe care a trebuit să o trăiască o împinge să primească tot ce-i oferă Callum, chiar dacă trebuie să audă mojiciile copiilor lui Callum sau bătăile de joc ale altora, toți crescuți în puf. Merge la o școală privată, unde familia Royal guvernează și unde lucrurile se agravează pentru ea. Dacă Reed Royal poruncește ca nimeni să nu se împrietenească cu noua lor soră, nimeni nu va îndrăzni să i se opună. Devine o țintă a jignirilor când se află despre trecutul ei, iar adolescenții înfloresc tot ceea ce aud. Nu lipsește nici eleva populară a liceului care-i face zile fripte, dar nici prietena pe care și-o găsește pe când se retrăgea din gălăgia unei petreceri.tumblr_omflj3zseb1qdnx0jo1_400

Callum Royal este văduv, tată a 5 băieți și în concubinaj cu o tânără căreia i se scurg ochii după băieții lui. Numai 4 dintre copii mai sunt la liceu, cel mai mare fiind deja la facultate și locuind în altă parte. Dintre cei 4, Reed și Easton se afirmă și ies în evidență, devenind două personaje cheie. Tatăl lor putred de bogat le poate oferi orice, dar sora pe care le-a dat-o nu le este pe plac, iar lucrul care le lipsește cel mai mult băieților este mama lor. Tatăl Ellei a fost prietenul cel mai bun al lui Callum, iar acela a lăsat cu limbă de moarte ca fiica lui să fie crescută cum se cuvine, regretând totodată că nu i-a putut fi tată. Ella nu și-a cunoscut niciodată tatăl și nici nu o mai poate face cum se cuvine. Poate doar să asculte poveștile despre el ale familiei Royal.6de22e0cb79cd932dcb5da73fc70c808-royals-series-book-boyfriends

Reed este băiatul care face regulile, dar el niciodată nu le respectă pe cele care i se impun. Băiatul mohorât, care ascunde în sufletul său suferință și deznădejde, aproape izolat, dar care are toate fetele la picioare, vrea cu orice preț să-i facă pașaportul noii membre a familiei: Ella Harper, fata pe care tatăl lui a cules-o de pe drumuri în urma unei promisiuni, aceeași fată care-i face inima să-i bată cu putere. Primele interacțiuni dintre cei produc scântei și precipită lucrurile. Două firi diferite, dar cât se poate de asemănătoare, Ella și Reed nu se dau în lături de la a-și pipera viața unul altuia. Reed crede cu tărie că Ella nu este decât una dintre pipițele tatălui său înhăitată după bani. Dar se înșală amarnic. Iar adevărul îi va exploda în față imediat ce va începe să o cunoască. Între Ella și Reed arde mocnit flacăra atracției, cărei niciunul nu vrea să i se supună, dar care îi poate îngenuchea pe amândoi cât ai clipi.

— Nu te uita aşa la mine.

— Aşa cum? şoptesc.

— Ştii tu.

Easton este personajul de care-mi place cel mai tare. La prima vedere pare superficial, ușor cu capul în nori și condus de fratele său mai mare. Dar în esență se ascunde ceva mult mai bun, ceva ce nici el nu a descoperit încă. Pe de altă parte, el este sufletul acțiunii, care o condimentează și care oferă zâmbete fără a cere nimic în schimb. Toți cei 4 frați mi-au fost antipatici la început, până au reușit să se dea pe brazdă. Dar asta nu înseamnă că lucrurile vor merge ca pe roate, pentru că în lumea lor banii și secretele fac totul.

“Nimeni nu vrea să fie distrus. Cu toţii ne dorim să fim salvaţi.”

Prințesa de hârtie a fost o surpriză pentru mine, mai ales că este în genul cărțilorcare mie-mi plac. Titlul mă ducea cu gândul la o carte fantasy, cu prinți și prințese în adevăratul sens al cuvântului, nici decum la această poveste adolescentină plină de intrigi. Este o lectură ușoară pe care să savurezi în aceste zile toride, căreia îi poți admira limbajul, personajele, ideile. O carte care se citește într-o clipită și care, cu siguranță, va rămâne cumva în memoria cititorului.

 O găsiți pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (astăzi este valabil BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

7 gânduri despre „Recenzie „Prințesa de hârtie” – Erin Watt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s