Recenzie „Rivali” – Penelope Douglas

„Madoc și Fallon. Doi adolescenți înstrăinați, jucându-se cu focul și forțând granițele dintre iubire și ură…

Ea s-a întors.

Acum doi ani, a plecat pe neașteptate la o școală cu internat. Și de-atunci n-a mai vorbit cu mine. Înainte, când locuiam în aceeași casă, obișnuia ca în timpul zilei să mă ignore, iar noaptea, ca să mă scoată din minți, îmi lăsa ușa dormitorului ei întredeschisă.

Eram un prost atunci, dar acum sunt hotărât să câștig acest joc cu propriile-i arme.

M-am întors.

Au trecut doi ani și cred că încă mă dorește, chiar dacă se comportă ca un nemernic.

Dar n-o să mă mai tem și nici n-o să mă las doborâtă. N-o să mai fiu intimidată de el. O să ripostez. Fiindcă, probabil, chiar asta vrea.”23853cab2448ef9b53b6e1ae0db8fc50

Ați citit Intimidare? Dacă nu, nu-i nicio problemă, stați liniștiți. Acum lumina reflectoarelor pică pe două personaje pe-atât de controversate pe cât de apreciate. În orice poveste de dragoste mai există câte un conflict, dar în aceasta (ca și în precedenta) se începe direct cu conflictul. Madoc și Fallon sunt frați vitregi. Și sunt îndrăgostiți unul de altul. Dar sunt despărțiți și-ntr-un continuu conflict.

Întreaga poveste începe în urmă cu 2 ani, când Fallon a intrat în casa familiei lui Madoc și i-a furat mințile.  Au fost îndrăgostiți, dar nu și-au spus-o niciodată, doar au consumat ce era între ei. Numai că idila lor nu a ținut mult. Imediat ce părinții au aflat i-au despărțit. Fără rămas bun, fără vreo ultimă privire. Fiecare a rămas cu propria lui perspectivă despre ceea ce s-a întâmplat. Au rămas multe lucruri nespuse, dar dacă nu și le spun ei, atunci cine?

Acum, Madoc este o altă persoană. Și Fallon la fel. Timpul care-a trecut peste ei i-a schimbat. Niciunul nu se mai poate juca cu celălalt. Sau poate e doar o iluzie. Fallon s-a întors cu un plan și i-a dat viața peste cap lui Madoc. Între ei arde un foc mocnit care este pregătit să erupă din clipă în clipă, de fiecare dată când se intersectează. Fallon este hotărâtă să-l facă să sufere pentru ceea ce i-a făcut sau să-l distrugă, pe când el o vrea înapoi. Vrea să fie cu ea împotriva a tot ceea ce spun ceilalți, împotriva firii și-a destinului.

„Când o persoană pe care o iubești are nevoie de tine strângi din dinți și faci tot ce poți.”

Este un joc de putere. Cine este mai puternic câștigă. Sau cine-i mai deștept. E un joc de familie, o luptă pentru iubire, dominată de suferință și ură, o luptă pentru bani și avere, pentru ceea ce crede fiecare că i-ar trebui. Și este un continuu joc al emoțiilor, al acelor emoții covârșitoare care te îngenuchează și pe care, câteodată, nu le poți învinge.2dc10a305a321c524fc81c1c7d89dfa4-penelope-book-stuff

Fallon e personajul pe care trebuie să-l descifrezi cu atenție ca să-l poți cunoaște. E greu de înțeles, dar ușor de iubit. E cea care atrage toate privirile, atât de nonconformistă și de dezinvoltă, cea care-i atât de puternică să treacă peste orice, dar care are și momente care-o apasă pe inimă și de care nu poate scăpa. Fallon e persoana capabilă să facă tot ce-și dorește fără a-i păsa ce cred ceilalți despre ea.

„De multe ori m-am întrebat dacă oamenilor li se părea că trecutul era mai bun decât prezentul doar pentru că-și urau prezentul sau pentru că trecutul fusese într-adevăr mai bun. ”

Madoc este la fel de nonconformist, de libertin și dezinvolt, are spiritul aventurii în vene și-un entuziasm pe măsură. E cel care-și poate ține în frâu sentimentele, dar nu se sfiiește să și le și expună. Joacă după propriile sale reguli și faci orice-și pune în minte. Nimic nu-i poate sta în cale.

„Tot timpul cât am fost în liceu m-am luat după ce făceau alții. M-am luat după tata. După Jared. După reguli.

Doar că atunci când te iei după alții, uiți să te dezvolți. Zielel trec, anii se rostogolesc peste tine și îți dai seama că nu prea ai cu ce te lăuda în viață.”

O carte care-ți joacă inima pe degete, uluitoare și cu adevărat neașteptată. Te poate duce până la extaz, de unde să-ți dea drumul și să pici într-o stare de suferință. Perspectiva dublă oferă detaliile picante și ascunzișurile poveștii, cu care poți dezlușii puzzle-ul. Un labirint al emoțiilor și-o încurcătură de situații care-ți va suci mintea.  Ai început cu ce-i mai rău, dar poți spera să termini cu ce-i mai bun.

 O găsiți pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (astăzi este valabil BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

2 gânduri despre „Recenzie „Rivali” – Penelope Douglas

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s