Recenzie „Rămâi cu mine” – Jennifer L. Armentrout

Unele cicatrice nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Până la vârsta de 21 de ani, Calla n-a avut parte de multe lucruri. N-a fost sărutată niciodată, n-a văzut niciodată oceanul, n-a ajuns niciodată într-un parc de distracții. În schimb, în timp ce creștea, a fost martora anumitor lucruri pe care un copil n-ar trebui să le vadă. Încă poartă urmele fizice și sufletești ale traiului împreună cu o mamă dependentă de alcool și de droguri, pe nume Mona. Sunt multe lucruri pe care Calla le ține secret față de toată lumea, inclusiv de cercul ei de prieteni apropiați de la facultate.

Însă carapacea pe care și-a construit-o cu atâta grijă se năruie atunci când descoperă că mama ei i-a furat banii pentru plata facultății și a acumulat o uriașă datorie cu un card de credit pe numele ei. Acum, Calla e nevoită să se întoarcă în orășelul pe care crezuse că l-a părăsit pentru totdeauna și să înfrunte din nou harababura creată de mama ei. Evident, când ajunge la barul mamei sale, Mona nu e de găsit. În locul ei, nimerește peste un tip trăsnet, de un metru optzeci, pe numele său Jackson James, care toarnă băuturi și face localul să zbârnâie.

Sexy și plin de zel, Jax se amestecă în treburile ei încă din clipa în care se cunosc, oferindu-i o slujbă și ajutând-o s-o caute pe Mona. Iar felul în care o privește îi dă limpede de înțeles că vrea să ajungă la orizontală… și poate chiar ceva mai mult. Cu toate acestea, până să-i permită să se apropie, Calla trebuie să-și înfrunte suferințele trecutului… și pe câțiva băieți răi porniți s-o maltrateze dacă nu le-o predă pe mama ei.34818911_1092812014191304_2982911807057821696_n

Cred că Rămâi cu mine mi-a plăcut mai mult decât celelalte două volume (Te aștept și Te doresc) fiindcă este o poveste mai complicată, care nu implică doar relația de dragoste cu năbădăi dintre cei doi protagoniști, ci și o suită de întâmplări care dinamizează întreg romanul. În spatele poveștii de dragoste se află o aventură pe viață și pe moarte, cu oameni influenți și periculoși, cu dealeri de droguri și criminali plătiți. Acțiunea din acest volum nu se petrece la facultate sau în apropierea acesteia, ci în orașul natal al Callei, în care aceasta nu s-a întors de când l-a părăsit și-a plecat la facultate. Nu a existat nimic care să o tragă înapoi sau ceva într-atât de puternic spre care ea să se întoarcă. Cea mai bună decizie a ei a fost să părăsească acel orășel mic de pe Philadelphia, locul care-i destrămase familia și unde viața ei era aproape distrusă.

Calla a avut o adolescență îngrozitoare, după ce familia ei s-a destrămat, iar ea a rămas cu o mamă alcoolică și dependentă de droguri și marcată de o experiență îngrozitoare. După trauma trăită în adolescență, Calla a rămas cu cicatrice, atât fizice, cât mai ales sufletești. Deși chipul îi este brăzdat de-o cicatrice, iar corpul său păstrează mai multe urme ale acelei experiențe terifiante, cicatricele sufletului său sunt mult mai dureroase și încă pot sângera. Amintirea a ceea ce i s-a întâmplat și speranța că-și poate crea o viață în afara razei de acțiune a trecutului au ținut-o departe de orașul natal, de casa părintească, de mama ei și de tot ce implică acestea. Soarta îi este potrivnică și vrând, nevrând, Calla trebuie să se întoarcă acasă, unde speră să-și găsească mama și să lămurească problemele pe care aceasta i le-a cauzat.e4827fbc162aa0992d6d0f9a606719f0

Nesăbuința mamei sale o va băga în necazuri mai mari decât și-ar fi imaginat Calla vreodată, dar îi va aduce în cale un bărbat care-i va schimba viața. Distantă  față de băieți și față de relațiile cu alte persoane și datorită cicatricei de pe obrazul său, Calla nu se mai simte frumoasă, iar privirile pe care oamenii i le aruncă știe că sunt pline de milă sau de prejudecăți. Teama de a fi judecată sau jignită a făcut-o să se izoleze și să se apropie de oameni cât mai puțini. Nu s-ar fi gândit vreodată că un băiat ar considera-o frumoasă, darămite să vrea să fie împreună cu ea. Apariția lui Jax  în viața ei o va face să realizeze cât de frumoasă și cât de dorită e, dar și că acea cicatrice nu o definește. Jax este acea lumină de la capătul tunelului, prin intermediul căruia Calla va învăța să iubească și va cunoaște frumusețea din lucrurile mici. Jax o va călăuzi să iasă din pesimism și tristețe, din singurătate și disprețuire.ec22f532ad1e90db0e362a6b0667e5aa-boyfriend-quotes-stay-with-me

Reîntoarsă în orașul natal, Calla constată că este mai singură ca niciodată, că mama sa este de negăsit, iar tot ce i-a mai rămas este casa paraginită și barul Mona’s, unde unchiul Clyde lucrează și unde și Jax este barman. Venirea acasă o surprinde prin mulțimea de necazuri în care este băgată Mona și care o afectează și pe ea. Nu are niciun ban și nici garanția că lucrurile vor evolua spre bine, ci doar un loc sinistru în care să stea, care vine la pachet cu probleme. Jax îi oferă o slujbă în barul mamei sale, care este schimbat față de vremea în care ea locuia acolo și era administrat de mama sa, și tot el este cel care se oferă să o ajute în găsirea Monei și rezolvarea problemelor.

Acest roman este o aventură prin lumea întunecată a cluburilor de noapte și-a dependențelor, o aventură în căutarea binelui, aflat la sfârșitul unui labirint greu de parcurs. Cei doi protagoniști se aseamănă din multe puncte de vedere și datorită acestui aspect se vor apropia într-un timp foarte scurt. Niciunul nu este străin față de suferință, de durere sau de moarte și vor învăța împreună, sau unul de la celălalt, cum să se adapteze vieții și să-și creeze un viitor luminos.

O găsiți pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (uneori este valabil BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

3 gânduri despre „Recenzie „Rămâi cu mine” – Jennifer L. Armentrout

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s