Cele mai hyped cărți ale momentului

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai bune cărți? Acelea care au fost citite de cât mai mulți și-au primit review-uri bune? Sau cum vă alegeți cărțile pe care le citiți – în funcție de cât de populare, cât de în vogă sunt? Cred că este foarte important acest aspect de popularitate al cărților, căci altfel cum ar mai fi existat hype-ul? Cărțile pe care toată lumea le citește și despre care toată lumea vorbește sunt cele care ocupă locuri fruntașe în librăriile online, unde sunt sortate în ordinea popularității.

De mult timp se discută despre Irina Binder. Cărțile acesteia sunt foarte căutate și sigur le găsiți în topul vânzărilor din librării. Despre cărțile ei s-a vorbit și de bine, dar și de rău, însă răutățile nu i-au ținut departe pe cumpărători. Același lucru s-a întâmplat și cu cărțile lui Andrei Ciobanu sau cu vestita trilogie Fifty Shades of Grey care a făcut vâlvă prin cititori, unde s-au format tabere pro și contra.fifty-shades-of-grey-trilogy-review

Nu despre aceste cărți vreau să vorbesc acum, ci despre altele, care merită mai mult atenția noastră. Unele dintre cele mai populare cărți de anul trecut sunt Toate acele locuri minunate, Înainte să te cunosc și Absolut tot, cărți despre care s-a discutat pe orice grup de cărți și pe care mulți le-au citit, dacă nu chiar toți. Ce pot să spun, și eu le-am citit și chiar mi-au plăcut (recenziile aici). Fata din tren și cărțile Rutei Sepetys au fost și ele printre preferințele cititorilor, iar cărțile lui John Green și ale Veronicăi Roth încă sunt în vogă.

Cele mai populare cărți, fără îndoială, sunt cărțile Cassandrei Clare. Vestitele Instrumente mortale și Dispozitive infernale sunt și acum foarte căutate, cărora li se adaugă însă alte serii ale autoarei care au același subiect (?). N-aș ști să vă spun cât de tari sunt pentru că nu le-am citit, deși am avut o tentativă demult, iar acum mi-e frică să mă apuc de ele pentru că sunt multe și imense. s-l300

Cărțile fantasy sunt chiar cele mai hyped. Și-aici amintesc trilogia Născută din fum și os, după care salivează cititorii – care au așteptat cu înflăcărare apariția ultimului volum – anul acesta, la editura Epica. O altă serie care este populară în străinătate și va ajunge în curând și la noi este Cinder, serie începută tot de editura Epica, iar în toamnă va apărea cel de-al doilea volum.

Știți o altă serie care a fost hyped la un moment dat? Acum a început să-i scadă faima. Este vorba de Îngeri căzuți de Susan Ee, publicată integral de editura Trei. Sincer, subiectul chiar mă fascinează și aș vrea să o citesc, mai ales că mi-au recomandat-o mulți prieteni, însă nu am avut ocazia de a o face. 32538155_478487355930872_7487191297686503424_n

Vă mai amintiți trilogia Grisha? Da, o altă serie populară, însă mai populară decât ea este duologia Banda celor șase ciori, de aceeași autoare. Am citit și eu primul volum din Grisha și chiar mi-a plăcut. Am vrut să mă apuc de Banda celor șase ciori (multe recomandări), însă nu terminasem Grisha și-am ajuns să nu le fi citit nici acum :)). Tot în domeniul seriilor fantasy, în topul favoritelor se află și Regina roșie, serie pe care eu însă am abandonat-o după al doilea volum. Alte serii care au fost și încă mai sunt hyped sunt Elias și spioana cărturarilor și Regatul spinilor și al trandafirilor, serii pe care nu le-am citit și credeți-mă că habar nu am despre ce e vorba. six-of-crows-with-watermark

Încă de la apariția lor, Harry Potter și Jocurile foamei au fost foarte citite, iar asta încă se întâmplă, cel puțin referitor la Harry Potter. Jennifer Armentrout este și ea o autoare foarte citită de cititorii români, iar seria Lux a fost un fenomen, iar acum seria Titanii i-a luat locul. Leda Edge abia ce-a publicat al doilea volum al seriei, iar seria Te astept a aceeași autoare va fi completată cu volumul 4 care vine în curând la Epica Publishing House (mai multe detalii aici).

Vă mai amintiți de Prințesa de hârtie? Da, și ea este o serie populară, iar volumul 3 a apărut de curând la editura Trei. Vă spun eu că merită să o citiți, personajul principal e super – mai multe detalii aiciroyals-series_orig

Și – cred eu – ultimele apariții de la Leda Edge încep să devină hyped. Cel puțin, autoarea Marie Lu este foarte citită (vedeți când apar noile sale cărți aici), iar Jack Spintecătorul, Ascensiunea sau Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeniatrag foarte mulți cititori prin review-urile bune. Din ce-am mai văzut eu, printre cărțile care sunt des recomandate sunt Bărbatul care n-a mai sunat, Unde ai dispărut, Bernadette?, Algoritmul fericirii și Eliza și monștrii ei.

Well, nu că ar fi astea toate cărțile ce se citesc de mulți oameni, însă sunt în top. Sinceră să fiu, nu citesc numai cărți care sunt hyped, deși sunt curioasă și de cele care au creat impresii bune cititorilor. Am citit și cărți hyped care nu prea mi-au fost pe plac, care nu s-au ridicat la așteptările pe care le aveam eu de la niște cărți despre care toată lumea vorbește, și-aici intră Magonia și Printre tonuri cenușii. De la un timp, am renunțat să mai caut cărți foarte recomandate pentru că nu toate gusturile se potrivesc și nu vrea să citesc ceva ce nu mi-ar plăcea. Sunt și în această mică listă cărți populare pe care însă vreau să le citesc, nu pentru că o fac și ceilalți cititori, ci pentru că mă atrage titlul, coperta sau subiectul.

Dacă mai știți cărți hyped, nu ezitați să-mi spuneți și mie în comentarii. Și voi ce citiți? Cum vă alegeți cărțile pe care să le citiți? Care este experiența voastră cu cărțile populare?

Găsiți toate cărțile enumerate mai sus pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, sunt disponibile și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). Le puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

Cărțile care vor apărea în curând le găsiți aici (pentru editura Epica) și aici (pentru editura Leda Edge). Lecturi plăcute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s