Cărțile cu cele mai frumoase coperți

Coperta este primul lucru care-mi atrage privirea și-mi stârnește interesul pentru cartea în sine. În ultima perioadă, am fost fermecată de tot mai multe coperți, unele mai frumoase decât altele. Deși nu coperta face din carte o capodoperă, eu consider că are un rol important.

Am ales cele mai frumoase coperți ale cărților din biblioteca mea, unele la care am visat de multe ori, după care am tânjit și de care am fost vrăjită la prima vedere. Cum ar fi, m-am îndrăgostit la prima vedere de coperțile cărților.

Îmi plac atât de multe coperți, însă cred că aceea a cărți Spulberă-mă (reeditată recent) îmi place cel mai tare. Cred că se datorează și faptului că o știu de ceva vreme, încă de când Spulberă-mă fusese tradusă, cu o altă copertă, dar și aceluia că următoarele volume ale seriei au niște coperți la fel de geniale (vezi aici când apar celelalte volume în română).

 

 

O altă copertă, de care m-am îndrăgostit recent și pe care nu știu dacă să o consider mai frumoasă decât precedenta este aceea a Grădinii cu fluturi, un thriller extraordinar, apărut la editura Herg Benet, a cărui continuare o aștept într-un suflet. Și-mi plac la nebunie coperțile originale. Just look

 

 

Tot la editura Herg Benet, Tu de Caroline Kepnes are o copertă minunată, care mie îmi place de mor. De când au început să publice și cărți din literatura străină, cei de la Herg Benet au făcut o treabă minunată. Cărțile pe care le-am citit de la ei sunt unele dintre preferatele mele și se află în top, iar coperțile lor sunt tare frumoase. Nu mai zic de traducere, care este impecabilă. So, dacă vreți ceva young adult sau thriller bun, duceți-vă la Herg Benet. Recenziile cărților citite de mine de la ei sunt aici.20180901_130517-01

Rămânând la aceeași editură, trec la autori români. Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți cât de tare îmi plac cărțile Cristinei Nemerovschi. Și normal că m-am îndrăgostit de ”îmbrăcămintea” lor. Vă las câteva imagini mai jos, să observați și voi.

 

 

Și vă mai dau și exemplu cartea Ioanei Duda, a cărei copertă îmi place de mor.20180813_105804-02.jpeg

Rămânând pe meleaguri românești, vă recomand din nou seria Alina Marinescu, a Monicăi Ramirez. Eu am cărțile în ediția Librex (geniale coperți, jur), însă acestea nu se mai găsesc la vânzare, fiind republicate de editura Tritonic, cu alte coperți, frumoase și ele.

 

 

 

 

Aveți cărți ale căror ediții le căutați cu ardoare? Eu am una, pe care am căutat-o disperată numai pentru copertă. Este vorba de Sinuciderea fecioarelor, apărută la edituraa Polirom, care se găsește acum în colecția Top 10+, nicidecum în ediția după care tânjeam eu. Nu-i așa că are o copertă gorgeous?20180813_110120-01.jpeg

Ca să nu mă lungesc prea mult și să o lălăi ca să vă plictisesc (știu că vreți doar să vedeți pozele :)), o să vă prezint coperțile unor serii pe care le-am citit și pe care le recomand (recenziile lor aici), toate din colecția Leda Edge.

 

 

Și coperțile acestor două cărți te fac să te îndrăgostești de ele, nu?

 

 

Îmi pare atât de rău că lui Jack Spintecătorul i-am găsit un defect… când mă uit la carte sper să nu mă mai holbez la acel defect. 🙂

Vouă care coperți vă plac?

Găsiți cărțile de mai sus pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, sunt disponibile și pe elefant.ro , unde astăzi aveți transport gratuit oriunde, indiferent de valoarea comenzii. Le puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s