5 autori români contemporani pe care vreau să-i citesc

Ce merge mai bine într-o zi importantă pentru România decât o postare despre români?

Anul trecut am început să citesc autori români contemporani cu foarte mult curaj. Am descoperit-o pe Monica Ramirez, ale cărei cărți le-am devorat și seria ei – Alina Marinescu – a devenit seria mea preferată, dar și pe Cristina Nemerovschi, care scrie minunat și are niște cărți geniale. Adevărul e că ambele autoare sunt pe locul 1 în topul autorilor români preferați.

Am mai citit și cărțile Oanei Arion și mi-au plăcut mult, am gustat și din scrierile Anei Mănescu sau ale Laurei Nureldin și-am citit și o carte pe care-mi doream cu ardoare s-o fac – Exorcizat de Radu Găvan, care m-a marcat profund și mi-a aruncat realitatea fix în față. Recenziile cărților scrise de ei sunt aici.

Tineri, pasionați, talentați, autorii români încep să se afirme, cărțile lor îi farmecă pe cititori și asta înseamnă că și eu trebuie să-i citesc neapărat. Am extras 5 dintre autorii români pe care vreau să-i citesc neapărat în 2019. O să trec postarea asta ca pe un must-read pentru 2019.20180917_163926-01

Încep cu Petronela Rotar, care s-a aflat în topul vânzărilor editurii Herg Benet la Gaudeamus. Am auzit multe păreri bune despre Orbi, însă mă tentează foarte tare și ultimul său roman, Privind înăuntru. Voi ați citit vreo carte de-a ei?

Tot de la Herg Benet, vreau să citesc ceva scris de Corina Ozon. Îi știu cărțile de foarte mult timp, dar nu am apucat până acum să citesc vreuna. Cel mai tare mă ispitește Până când mă voi vindeca de tine, din cauza titlului. 🙂

Următoarele trei autoare pe care le voi menționa au fost publicate de editura Librex, iar cărțile lor sunt deja în posesia mea. Una dintre ele este Natașa Alina Culea, despre care am auzit numai păreri bune, iar romanul cu care voi începe este Nopți la Monaco. Continui cu Lina MoacăPași în trecut – despre care cred că scrie pe sufletul meu și-mi va plăcea mult. Iar ultima este Andreea Blându, cu In tempora. 20181201_202419[1]

Acum, la final, o să menționez rapid că vreau neapărat să citesc seria Cercurile mistice de Nicoleta Tudor. I-am citit poeziile și le ador, iar despre serie știu câte ceva și vreau neapărat să o citesc.

Voi ce autori români ați citit și pe care mai vreți să-i citiți? Recomandați-mi și mie câțiva! 😉

Cărțile acestor autori le găsiți pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, sunt disponibile și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). Le puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

2 gânduri despre „5 autori români contemporani pe care vreau să-i citesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s