Top 10 cărți must read în 2019

Începutul de an este marcat mereu de planificări, de provocări sau idei pe care vrem să le ducem la bun sfârșit în noul an. Astfel, m-am gândit în seara asta câte cărți vreau (minim) să citesc anul acesta și mi-am pus challenge-ul pe goodreads pentru 24 de cărți. Puțin, da, dar nu știu cum o să mă descurc cu timpul anul acesta pentru că va fi unul îngrozitor de greu și de stresant. 24 de cărți înseamnă câte 2 cărți pe lună; măcar să citesc eu, deși sper la mai multe.

Dintre aceste 24 de cărți, 10 cărți vreau să citesc neapărat anul acesta. Vi le spun acum, iar restul cărților pe care le voi citi vor fi poate continuări ale unor serii deja începute de mine sau ce noutăți mai apar între timp. Voi fi scurtă și la obiect, deci să începem.

 

Totul se termină cu noi – Colleen Hoover

Asta e mai degrabă o recitire, dar de data asta cartea este în română (a apărut de curând). Nu am cuvinte să spun cât de tare mi-a plăcut cartea asta și tocmai pentru că vreau să retrăiesc emoțiile vreau să o recitesc. Și poate să vorbesc despre ea și aici.

Cerul din adâncuri – Adrienne Young

Vreau să citesc cartea asta neapărat pentru că simt că are ceva din Și mă întunec sau din Blestemul câștigătorului. Știu că-mi va plăcea la nebunie.

Inimi chimice – Krystal Sutherland

Am citit puțin din cartea asta într-o librărie și am impresia că-mi va plăcea mult. E un must pe lista mea.20181217_125049

O fată din bucăți – Kathleen Glasgow

Pentru că toată lumea a vorbit despre ea și e genul de carte care o să-mi placă la nebunie.

 Orbi – Petronela Rotar

Și asta e o carte foarte hype, de o autoare româncă pe care vreau neapărat să o citesc, și pe care mi-au recomandat-o foarte multe persoane.

 Cercurile mistice – Loredana Tudor

Asta e o serie pe care vreau să o citesc încă din 2017. Anul ăsta o voi face!

 Sadie – Courtney Summers

Una dintre ultimele apariții Leda Edge, un young adult pe sufletul meu.

 Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini

Am auzit că-mi va frânge inima. Și vreau asta.

 Un bărbat pe nume Ove – Frederick Backman

Un pic mai veche, dar foarte apreciată. Sper să reușeșc să pun mâna pe ea sau, în cel mai rău caz, pe o altă carte a autorului.

O carte de Agatha Christie

Nici în ziua de azi n-am citit Agatha Christie. Am 3 cărți de ea, măcar una să citesc. Recomandați-mi și voi ceva!

20180813_113651-01.jpeg

Pe lângă astea, parcă aș vrea să citesc o carte de-a lui Haruki Murakami și 3 clasici – Tolstoi, Dostoievski și Dickens. Nu promit nimic însă.

Voi ce-ați plănuit să citiți? Și câte cărți vreți să citiți?

Dacă vă tentează vreun titlu spus de mine, le găsiți pe toate pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, sunt disponibile și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). Le puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

Un gând despre „Top 10 cărți must read în 2019

  1. E primul an cand nu am o lista de carti pe care sa le astept cu sufletul la gura, desi am un teanc maricel care ma asteapta pe comoda.

    Singura „must” care imi vine in minte e „The Place on Dalhousie” de Melina Marchetta (sa zicem ca ar fi a 3a carte in „seria” Saving Francesca, desi oficial nu este considerata serie), care apare prin martie-aprilie si pe care o astept de muuuulta vreme, ea avand in centru personajul meu preferat din prima carte – Jimmy. Bine, daca le-ar face publice i-as citit si listele de shopping, doar sa citesc ceva scris de ea 😀

    (iar secretly, tanjesc dupa un nou fantasy de-al ei, poate imi face o surpriza in urmatorii ani, lol)

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu