Recenzie „Flacăra dintre noi” – Penelope Douglas

„În Regăsire, Tatum Brandt are, în sfârşit, tot ce-şi doreşte. Este cu adevărat liberă să decidă totul asupra vieţii ei. Cât au fost în liceu, Jared Trent a dat ordinele. El hotăra dacă ea trebuie să fie bucuroasă sau tristă, înfricoşată sau liberă. Era stăpân pe inima ei. Dar acum, este ea cu adevărat împlinită? Pentru că, în urmă cu doi ani, atunci când Jared a părăsit oraşul, inima ei a încetat să bată, şi nu există decât un singur mod în care să se simtă din nou vie: la cursele de vineri seara, cu maşina pe pistă.

În Aproape niciodată, facem cunoştinţă cu următoarea generaţie a familiei de pe Fall Away Lane… Quinn, mezina familiei Caruthers, are parte de dragostea superprotectoare a tatălui ei, Jason, şi a celor trei fraţi mai mari, Jared, Madoc şi Jaxon. Aflată sub permanenta lor supraveghere, descoperă că-i e aproape imposibil să-şi desfacă aripile sau chiar să iasă cu un băiat. Iar când un prieten din copilărie, Lucas Morrow, cu câţiva ani mai mare, pune stăpânire pe inima ei, ştie că va trebui să-i înfrunte pe toţi. O relaţie cu un tânăr ca el – experimentat, sofisticat şi important – i-ar fi ca şi interzisă. Numai că Lucas a plecat din oraş cu ani în urmî şi nu dă semne că s-ar întoarce.”

Am fost destul de nerăbdătoare să-mi completez în bibliotecă seria Intimidare, ale cărei volume le-am iubit. Pe toate trei, până la acesta, care este alcătuit din 2 poveşti distincte. Este un volum mai grosuţ tocmai din acest motiv, iar eu l-am citit cam greu, din păcate, pentru că nu prea am avut timp. Sau am avut timp liber, dar am făcut orice altceva, numai să citesc nu.

În prima parte ne întâlnim cu Jared şi Tate, personajele principale ale primului volum, pe care eu le-am îndrăgit cel mai mult. Cum, necum, cei doi sunt din nou despărţiţi, separaţi de orgolii şi inconveniente.  În primul volum, o neînţelegere i-a făcut să se îndepărteze într-atât de mult încât să fie duşmani. Încă nu îşi mărturisiseră sentimentele, rezistau eroic în faţa tentaţiei de a elimina duşmănia dintre ei, pentru ca în final lucrurile acestea să se întâmple şi ei să devină cuplul pe care îl voiam. Am considerat dragostea dintre ei electrică, plină de pasiune şi poate rezistentă, indiferent ce ar fi intervenit intre ei. Dar se pare că visurile care nu coincid, planurile pentru viitor care diferă au ajuns să-i despartă pentru o perioadă sau poate pentru totdeauna.

Tate şi Jared au fost mereu două persoane ambiţioase şi destul de orgolioase. Ţin destul de mult la mândrie şi distanţa dintre ei se măreşte tot mai mult. Jared părăseşte micul orăşel, lasă Loop-ul în urmă şi îşi face o nouă  viaţă altundeva, unde maşinile şi motocicletele devin viaţa lui. Lasă iubirea, lasă relaţiile şi se concentrează  pe muncă. Tate a fost şi este în continuare iubirea vieţii lui, dar nu ştie sau nu găseşte curajul să o recapete. Crede că fata şi-a continuat liniştită viaţa, cu sau fără el. Confruntarea dintre ei şi dintre sentimentele lor este inevitabilă, lupta dintre inimă şi orgoliu.

Cele două personaje au mai multe lucruri în comun, printre care se numără pasiunea pentru maşini, pentru viteză şi pentru cursele de maşini, dar şi iubirea puternică, orgoliul şi mai puternic. Ei sunt ca doi magneţi care se resping uneori, dar se şi atrag. Trebuie să lupte unul pentru celălalt, să lase fiecare câte puţin din mândrie şi să-şi găsească linia de plutire. Povestea asta este, cu adevărat despre regăsire, despre regăsirea puterii şi motivului de a lupta,  regăsirea de sine şi a iubirii.

În cea de-a doua parte, întâlnim alte personaje şi, din punctul meu de vedere, nu este o povestire a la Penelope Douglas. Fata care este în prim-plan este într-un proces de evoluţie, este la vârsta la care descoperă foarte multe lucruri, când experimentează totul şi învaţă să ia cele mai bune decizii pentru ea. Quinn este o fată aparte, un copil  făcut din iubire şi înconjurată de o iubire nesfârşită. Este o fată deşteaptă, raţională şi greu de influenţat de celelalte persoane, crescută sub atenta observaţie a fraţilor săi şi educată în cel mai bun mod. Quinn priveşte lumea şi învaţă din greşelile celorlalţi, mi se pare chiar un personaj foarte matur, nu se avântă în curse de maşini, bătăi, prietenii toxice şi nici relaţii imposibile. Este temperată, calculată şi nu se aruncă în situaţii care ar pune-o în vreo poziţie critică.

Quinn este construită în antiteză cu nepoţii şi nepoatele sale, cu care este de aceeaşi vârstă, tocmai pentru că este mereu cu capul pe umeri, nicicând la vreo extremă. Această a doua parte urmăreşte evoluţia tinerei şi descoperirea relaţiei dintre mama şi tatăl său, dintr-o carte ajunsă, ca de nicăieri, la uşa ei şi adresată în mod special ei. Aşa cum am mai menţionat, nu este o povestire tipică autoarei, este o povestire în povestire (povestire în ramă), care va avea vreun efect asupra personajului principal. E mai mult despre maturizarea unei puştoaice.

Găsiţi cartea pe libris.ro, unde aveţi transport gratuit la comenzi de peste 50 de lei oriunde în România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s