Top 10 cărți citite în 2019

Așa cum fac la fiecare sfârșit de an un top al cărților citite, nu o să renunț nici anul acesta la idee. O să vă spun în articolul de față top 10 cărți pe care le-am citit anul acesta și care mi-au plăcut foarte mult. 2019 nu a fost un an bogat pentru mine pentru că am citit puțin. Inițial mi-am propus să citesc 24 de cărți (cam 2 pe lună) fiindcă urma să am un an greu, încărcat, cu timp liber din ce în ce mai puțin. Și așa a fost, dar am reușit să îmi ating obiectul, ba chiar l-am depășit și am marcat 34 de cărți. Am pus cărțile într-o ordine aleatorie, pentru că mi-e greu să fac le clasez, toate mi-au plăcut enorm.20191215_112650-01

O să încep cu ultima citită în 2019 și anume Regatul de aramă, al doilea volum din Orașul de bronz. Nu este o carte standalone, dar trebuie să o menționez aici pentru că nu știți cât de bună este seria asta. Dacă nu ați citit nici măcar primul volum, trebuie să o faceți. Iubitorii de fantasy vor adora seria, care îmbină magia cu lumea oamenilor, deșertul cu o altă lume și iubirea cu răzbunarea. Găsiți recenzia primului volum aici.

O altă continuare pe care am citit-o anul acesta și care m-a dat peste cap este cel de-al treilea volum din Tinerele Elite: Steaua de la miezul nopții. Mari Lu a încheiat seria asta într-un mod mai mult decât spectaculos, la care nu s-ar fi așteptat niciun cititor. Am mai citit Wildcard de aceeași autoare, dar seria asta e preferata mea. Cel mai mult mi-a plăcut personajul principal, antagonist și protagonist în același timp, prins între bunătate și răutate.20190829_133035-01

2019 a fost anul în care mi-am dat seama că îmi plac cărțile dramatice, thrillerele bune, care-ți trimit fiori pe șira spinării. Am citit În cel mai întunecat colț, tradusă la editura Herg Benet, care a fost ca un declic pentru mine. O carte tare bună, scrisă într-o manieră deosebită și cu o poveste foarte reală: femeia terorizată de bărbat. Este o lecție de viață care te înfioară și care-ți deschide totuși ochii. E povestea unei femei care te uimește prin forța de care dă dovadă, dar care te face să o compătimești, să-ți pară rău pentru nefericirea în care trăiește. Găsiți recenzia ei aici.

Continui cu o carte din același gen și publicată de aceeași editură: Refugiul de la Stillhouse Lake, alături de continuarea sa, Coșmarul de la Killman Creek. Sunt două cărți care m-au lăsat fără cuvinte, care se completează perfect. Am început Refugiul de la Stillhouse Lake la recomandarea unei prietene și a fost una dintre cele mai bune alegeri de lectură. Dacă vreți să citiți recenzia pentru ea, o găsiți aici. Eu nu știu dacă ați observat că editura Herg Benet traduce niște cărți geniale. Nu cred că am citit vreo traducere de la ei care să nu-mi fi plăcut.

Tot la recomandarea unei bune prietene am citit Iubirea care a rupt lumea în două. Ce titlu frumos, nu? Și pe mine m-a cucerit titlul înainte să mă cucerească, la propriu, cartea. Nu este o poveste clasică de iubire, e puțin mai atipică vremurilor noastre și încă o dată, dramatismul este plăcerea mea vinovată.20190803_120532-01

Te urăsc, te iubesc a fost una dintre cărțile pe care le-am citit la începutul anului și care mi-a plăcut mai mult decât m-am așteptat. Este o lectură potrivită pentru orice moment, se citește repede și este foarte alertă. E o poveste pe care parcă aș vrea să o trăiesc într-o bună zi😂. Recenzia ei este pe blog.

Revin pe partea de fantasy, unde aleg Leda Edge, aproape de fiecare dată. Preferatele mele din fantasy sunt de la această editură, care nu dă greș niciodată. Anul acesta am citit Cerul din adâncuri și Studiu despre otravă și am foat surprins plăcută de amândouă. Găsiți recenziile lor în secțiunea Inventar recenzii.

Poveștile de dragoste iscate în circumstanțe nu tocmai plăcute sunt pe gustul meu, după cum știți. Inimi chimice a fost un roman de acest gen, care a avut, totuși, niște elemente surpriză. 2 personaje cu care am empatizat enorm, din a căror perspectivă este scrisă cartea, iar firul poveștii nu e complicat, doar cu câteva complicații.20190130_113454-01

Închei cu cartea me preferată, care cred că s-ar fi clasat pe locul 1. E vorba de Totul se termină cu noi, pe care am recitit-o anul acesta, prima dată am citit-o în engleză acum ceva timp. Cred că am vorbit despre ea de zeci de ori, cu siguranță nu e prima dată acum. M-a bucurat mult, dar m-a și întristat, fix in același timp. Recenzia ei este aici.

Bonus, am citit în anul ce a trecut o carte care m-a scos din zona mea de confort. Splendida cetate a celor o mie de sori, de Khaled Hosseini, a fost cartea care mi-a pus realitatea în față și m-a lăsat să mă confrunt cu conditia femeii în lumea arabă. Pentru mine a fost cartea potrivită, la momentul potrivit.

Găsiți cărțile de mai sus pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, sunt disponibile și pe elefant.ro (poate aveți noroc de vreun BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). Le puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s