Eu știu ce tip de cititor sunt, TU știi?

Pentru că editura Corint are o campanie frumoasă și am fost și eu curioasă să văd ce tip de cititor sunt, le-am luat pe toate la rând și m-am analizat puțin. Îmi place să citesc, și-ți place și ție, știu. Deci amândoi suntem cititori, dar care? Știm ce ne place, știm după ce ne orientăm și ce așteptări avem de la o carte. Dar în ce categorie ne încadrăm?

Eu sunt tipul care ia o carte după titlu, după autor și chiar după copertă. Nu-mi place să știu dinainte ce se întâmplă, dar am mai citit cărți și după ce am cercetat puțin sau după ce le-am citit descrierea de pe copertă. Mi-e teamă rău de spoilere și din această cauză nu prea cercetez :)). Vă spun sincer că am citit niște cărți foarte bune fără să știu nimic despre ele înainte. Poate o să fac un articol pe tema asta, deci stați pe-aproape. Conform selecției de cititori și după cum îmi aleg eu cărțile aș fi creatorul de tendințe. Și chiar mi se potrivește, pentru că îmi place să fac recomandări, să vorbesc despre ceea ce citesc și să inspir alți oameni, de asta sunt prezentă aici, chiar dacă mai rar. Și sunt și un pic din dependentul de citit. Pentru că nu e musai să ne încadrăm într-o singură categorie, ci în mai multe.

Vă invit să descoperiți și voi ce tip de cititor sunteți și să vă uitați prin listele propuse de editură cu titlurile care vi se potrivesc. Cărțile selectate au 40% reducere, urmând link-urile pe care vi le-am pus în articol, la fiecare secțiune.

Acum avem #MaiMultTimpPentruCitit. Profitați!

Dependentul de cititDependentul de citit (#Bookaholic)

Trebuie să citească tot ce are copertă, să fie la curent cu ultimele noutăți editoriale și abia așteaptă să scape de la job și să reia povestea. Somnul și mâncatul sunt opționale.

Recomandări pentru tine aici.

 

 

Creatorul de tendințeCreatorul de tendințe (#Trendsetter)

Are instinctul căutătorului de nou și face cele mai tari descoperiri în materie de autori, titluri sau chiar serii. Le dă mai departe. E activ pe rețelele de socializare și dă mereu tonul discuțiilor încinse despre new&fresh.

Recomandări pentru tine: P.s. Îmi placi, Asta e povestea noastră, Primejdia plutește în aer și restul aici.

 

Cititorul pe nerasuflate

Cititorul pe nerăsuflate (#Bingingaddict)

Se apucă de o serie și nu lasă cartea din mână până nu află finalul poveștii. Un fel de binging pe Netflix, dar nu chiar. Mai profund. Mai intens. Cu râsete, plânsete, tresăriri și suspans.

Recomandări pentru tine: Crima perfectă, Cronicile din Ixia și altele aici.

 

 

Maniacul de fictiuneManiacul de ficțiune (#Fictionfanatic)

Pentru el, ficțiunea e o evadare. Își construiește propriile lumi, aleargă după idealuri și își imaginează cum ar fi ca lumea din jur să se transforme. Iubește răsturnările de situație. Urăște să fie întrerupt din citit.

Recomandări pentru tine: Și mă întunec, Destinul Reginei, Tinerele Elite, Spulberă-mă și mai multe aici.

 

Criticul de filmCriticul de film (#Readamovie)

Preferă să citească întâi cartea. E curios să vadă filmul. Nu rezistă unui sneak peek al trailerului, dar rămâne fidel cărții. Îi place să își dea cu părerea. E activ social. Are cont pe toate platformele de filme online. Zâmbește mult.

Recomandări pentru tine: Orfani în Brooklyn, Riverdale, Maestrul Minciunii, Orlandezul și aici mai multe.

 

Cititorul poligamCititorul poligam(#Bookjuggler)

Veșnic nehotărât, iubește să aibă pe noptieră, pe măsuța din living și în baie, cel puțin trei cărți. Le citește alternativ. Se plictisește repede. Revine la fel de repede la primele iubiri. O să îl găsești mereu sorbind dintr-o cană de ceai sau cafea.

Recomandări pentru tine: Ne vedem în Monaco, Free. Înlocuirea, În ritmul inimii și altele aici.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s