Cărțile mele preferate de la editura Corint

În biblioteca mea predomină cărțile de la editura Corint, în special din colecția Leda Edge, și am cele mai multe fantasy-uri de la ei. Iubitoare de fantastic, de personaje extraordinare și de lumi ireale, n-aș fi putut să nu am în bibliotecă vreo câteva exemplare. Pe lângă fantasy, în biblioteca mea predomină young adult-ul și am și destule cărți romance.

Editura Corint are o arie largă de genuri literare, pentru toți cititorii, mici sau mari. Pentru copii au multe titluri publicate în colecția Corint Junior, iar dacă vreți să îi insuflați dragostea pentru lectură unui copil, dăruiți-i neapărat ceva de aici. Adulții au mult mai multe variante din care pot alege – Corint Istorie, Corint Fiction, Leda Edge și, în curând, CorinTeens.

Cărțile mele favorite sunt atât fantasy, cât și young adult, publicate în colecția Leda Edge. De-a lungul timpului, aceasta a devenit mândra posesoare și a unor thrillere, a unor cărți romance și young adult și a unor fantasy nemaipomenite. Și acum să vă dezvălui preferatele mele.

April

P.s. Îmi placi, Kasie West

Este una dintre cărțile mele young adult preferate, un standalone care se citește repede, în câteva ore pe care le petreceți relaxându-vă la soare și în bătaia vântului. Este cartea aceea light, a cărei poveste vă ține captivi între paginile ei, până o terminați. Povestea unor tineri de liceu, între care există o relație de love-hate și care escaladează rapid, terminându-se într-un mod plăcut. Găsiți mai multe detalii aici.

20180710_142645-01

Ultima oară când ne luăm rămas-bun, Cynthia Hand

Tot un young adult, însă, de această dată, este o poveste mai tristă, mai sentimentală, menită a vă atinge coarda sensibilă. Este povestea unei fete care își pierde fratele și încearcă să-și revină după moartea lui. Recenzia ei o aveți aici.

20180916_113249-01.jpeg

Cerul din adâncuri, Adrienne Young

Este singurul fantasy standalone pe care l-am citit, dar mi-a plăcut mult. Povestea este cuprinzătoare, are un conflict puternic, iar lumea conturată de autoare este fascinantă. Într-un ținut unde triburile sunt la cuțite există loc și pentru dragoste, nu numai pentru război. Este o carte must read, care vă poartă prin bătălii sângeroase, alături de războinici care nu se tem să-și încrucișeze săbiile. Mai multe detalii găsiți în recenzie.

20190120_101637-01

Dilogia Jocul coroanei, Evelyn Skye

Asta este dilogia mea preferată, pe care am devorat-o și pe care o găsiți completă. M-a fascinat Rusia prezentată acolo, Sankt Petersburgul vrăjit și iubirea dintre cei doi magi rivali. Aceste două cărți m-au făcut să mă îndrăgostesc de orașul Nordului și să mi-l imaginez în cel mai frumos mod posibil. Acțiunea este palpitantă, cu situații de viață și de moarte și cu 2 personaje frumos conturate, cărora le place să trăiască pe muchie de cuțit. Recenziile celor două volume le găsiți aici.

20180519_121310-01-01

Saga Cuceritorului, Kristen White

Seria asta se află în topul preferințelor mele, este seria mea de suflet. Și mă întunec reinterpretează poveștile despre Vlad Țepeș și istoria Țării Românești într-un mod foarte fermecător. Domnitorul român este o fată pe nume Lada și trebuie să vă spun că este unul dintre cele mai puternice personaje feminine pe care le-am întâlnit. Pentru Lada, Valahia este mai presus de orice, iar de-a lungul celor 3 volume veți vedea cum rațiunea se luptă cu sentimentele și care va învinge în final. Recenziile sunt aici.

20190829_125515-01

Trilogia Blestemul câștigătorului, Marie Rutkoski

O altă serie de suflet, iar protagonista de aici – Kestrel – este celălalt personaj feminin pe care eu îl apreciez cel mai mult. M-a vrăjit de la primul volum prin universul creat, în care există o ierarhie socială evidentă, relația neobișnuită a lui Kestrel și prin personalitatea ei puternică, a unei domnițe care este contra societății. Seria este completă și v-o recomand cu mare drag, iar mai multe detalii găsiți aici.

20181031_125105-01

Trilogia Tinerele Elite, Marie Lu

De Marie Lu am citit și Warcross, și Tinerele Elite, chiar mi-au plăcut amândouă, dar cea din urmă o întrece pe prima. Adelina Amouteru este un personaj unic, un personaj mai mult negativ decât pozitiv, dar pe care nu ai cum să nu îl îndrăgești și nu ai cum să nu suferi alături de el, prin toate întâmplările prin care trece. Găsiți recenziile aici.

20190829_133035-01

Trilogia Daevabadului –  S. A. Chakraborty

Am citit recent volumul al doilea și aștept cu foarte mare nerăbdare să se traducă și următorul. Mă fascinează de fiecare dată când citesc vreun pasaj din cele două cărți sau despre ele, mi se încălzește instant inima gândindu-mă la ele. Este o poveste ce are loc în deșert, cu imagini minunate ale nisipului arzător și a luminii ascunse a Orașului de bronz, care ascunde mii de suflete și multă magie. Seria asta e must read, e la fel de bună ca Urmașii de sânge și os, ca Rebelul nisipurilor și ca Urgia și zorile. V-am povestit pe larg aici.

20200425_150711-01

Seria Destinul Reginei, Rebecca Ross

Am citit anul trecut Ascensiunea și abia aștept să citesc și Înfruntarea, publicată de câteva luni. E tipul de fantasy pe care îl citiți cu plăcere și pe care eu l-am asemănat cu Magia fetelor Belles. Recenzia este aici.

20180813_100848-01

Seria Cronicile din Ixia, Maria V. Snyder

Și din aceasta am citit primul volum, iar al doilea este și el pe piață. Studiu despre otravă este o incursiune în intrigi de palat, în conflicte stranii și are o protagonistă interesantă, cu o meserie și mai interesantă. Detalii aici.

20190303_1421240-01

Seria Titanii, Jennifer L. Armentrout

Încă aștept traducerea volumului 3 și cred că seria asta îmi place mai mult decât Obsidian. Miturile zeilor greci, atmosfera încărcată de suspans și personajele cu puteri nebănuite sunt elementele esențiale ale acestei serii. Recenzia este aici.20181208_154347-01

Seria Atingerea lui Juliette, Tahereh Mafi

Ultima, dar nu cea din urmă, este distopia asta al cărei prim volum l-am citit acum câțiva ani și l-am recitit când a fost reeditat. Coperțile de acum sunt sublime, iar povestea în sine este addictive, de la prima până la ultima pagină. Aștept cu nerăbdare să se traducă și cel de-al treilea volum, în decursul acestui an.20190829_1236420-02

Ca un scurt reminder, pe site-ulediturii Corint aveți 40% reducere la toate titlurile, până la sfârșitul lunii aprilie. Toate cărțile pe care eu le-am amintit mai sus, cărțile pe care ați vrea să le aveți și chiar noutățile sunt reduse cu 40%. La comenzi de peste 100 de lei, transportul este gratuit.

2 gânduri despre „Cărțile mele preferate de la editura Corint

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s