Cărţi ce vor fi ecranizate în 2017

„Cincizeci de umbre întunecate” de E. L. James (din 10 februarie 2017 în cinematografe)

După ce Fifty Shades of Grey s-a lansat în 2015 şi a făcut vâlvă printre oameni, în 2017 cea de-a doua carte urmează să aducă un nou val de critici şi aprecieri, ca mai apoi, în 2018, să fie lansat şi  cel de-al treilea film al seriei. Seria care prezintă povestea amoroasă dintre Christian Grey şi Anastasia Steel a fost publicată de editura Trei în colecţia Eroscop.zqsfpf0h5xd38dnwze0l

„O zi din șapte” de Lauren Oliver (data lansării: 7 aprilie 2017)

Filmul o va avea pe Zoey Deutch în rolul principal. Cartea a fost publicată la editura mv5bndywoty0mdi2ov5bml5banbnxkftztgwote5nzm2mdi-_v1_ux182_cr00182268_al_Litera.

“Dacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Şi dacă ai şti că vei muri, ce moment ai vrea să retrăieşti? Acestea sunt întrebările pe care şi le pune tânăra Samantha Kingston, în cele şapte zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere. După o petrecere, suferă un accident de maşină şi moare. Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?”

“Minunea” de R. J. Palacio ( data lansării: 7 aprilie 2017)minunea-cover_big

Cartea a fost publicată de editura Arthur.

“August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe” pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi.”

„Turnul întunecat” de Stephen King (din 28 iulie 2017 în cinematografe)the_dark_tower_movie_poster_by_jo7a-d47hu7v

Este un film bazat pe primul roman din seria cu acelaşi nume a lui Stephen King, The Dark Tower. Cartea a apărut la editura Nemira.

„Amestec de western, fantasy de înalt nivel, horror şi science fiction, seria Turnul întunecat este una dintre cele mai excentrice pastise care s-au scris vreodată. Peste tot, referirile permanente şi aluziile la figuri emblematice ale culturii moderne, printre care Stăpânul inelelor de J.R. R. Tolkien, filme precum Cei şapte samurai, westernuri de Clint Eastwood sau poveşti ca Vrăjitorul din Oz. King se joacă inteligent cu toate aceste elemente.“ The Denver Post

IT – „Orașul bântuIT” de Stephen King (din 8 septembrie 2017 în cinematografe)

Este o reecranizare a romanului lui Stephen King „It” din anul 1986.it-883476l-175x0-w-4589c091

“Pennywise, clovnul în costum viu-colorat, ademeneşte tinerii trecători cu baloane, castane coapte şi covrigei, cu miros de copilărie şi cu minunate promisiuni. Dar când îşi scoate costumul, se transformă în păianjen. Sau în mumie… Respiraţia-i este otravită, orbitele-i sunt hăuri, iar mâncarea sa preferată este tocana de copii. Singura armă care îl poate doborî este prietenia. Personajele sunt vecinii dumneavoastră, oameni obişnuiti aidoma dumneavoastră. Iar cartea trebuie sa fie citită într-o încăpere bine luminată.”

„Fulgi de iubire” de John Green (în cinematografele din SUA din 22 noiembrie 2017)

Cartea a apărut la editura Trei.9780147515018_5d27c

“O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în viețile a trei adolescenți: o fată al cărei tren s‑a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce‑și vopsește părul în roz și visează să fie îngerul cuiva. Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi – John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle – şi‑au unit forţele pentru a scrie povești pline de aventură, umor, romantism şi duioşie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într‑o carte numai bună de citit la gura sobei.”

 

 

„Crimă din Orient Express” de Agatha Christie (data lansării: 22 noiembrie 2017)

“Celebrul Orient Express rămâne înzăpezit. Un american este descoperit mort a doua zi de dimineaţă, înjunghiat de douăsprezece ori. Hercule Poirot se află printre pasageri şi încearcă să-l descopere pe făptaş.”murder-on-the-orient-express

„Căutând-o pe Alaska” de John Green (noiembrie 2017)large

“Personajul principal al cărții este Miles Halter, un adolescent singuratic, care pleacă la școala cu internat Culver Creek, în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut“. Acest Necunoscut se dovedește mai tulburător decât și-ar fi imaginat, când în noul său cerc de prieteni apare Alaska Young. Tânăra îl atrage într-o lume misterioasa de lumini și umbre, iar viața lui Miles nu va mai fi niciodată la fel.”

5 gânduri despre „Cărţi ce vor fi ecranizate în 2017

  1. Ce articol mișto, felicitări! Doamne, habar n-aveam că o să fie ecranizată cartea „Minunea”. Deși e scrisă mai mult pentru copii mai mici, mi s-a părut super tare, chiar ai ce să înveți din ea. 😀

    Cu ocazia asta, îți doresc un an nou minunat, plin de bucurii și realizări, pupici! *.*

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu