Recenzie „Caleidoscopul inimilor” – Claire Contreras

„Era prietenul cel mai bun al fratelui meu. N-ar fi trebuit să devină iubitul meu. Am crezut că o să dăm amândoi totul uitării şi o să mergem mai departe.

Unul dintre noi a reuşit.

Unul dintre noi a plecat.

Acum s-a întors, privindu-mă ca şi când ar vrea să mă devoreze. Şi toate acele sentimente pe care le-am transformat în furie capătă acum un alt chip, unul care mă sperie.

Ultima dată mi-a frânt inima.

De data asta o să mi-o facă bucăţi.”19433440_896389480500226_549553415_n

Caleidoscopul inimilor e genul acela de carte care-ți face inima să vibreze, care-ți trezește toate simțurile și îți pune emoțiile în mișcare. Este o combinație de „Ce-ar fi fost dacă…” și ”De ce nu…” care vor aduce în atenția noastră sentimente, regrete, dorințe la care vom reflecta mult după terminarea lecturii. Este o carte pe care o citești dintr-o răsuflare, ale cărei pagini zboară prea repede, dându-ți în același timp porția perfectă de iubire, de atenție, de pasiune sau lecția care ți se potrivește. De altfel, vorbește despre pierdere și suferința aprigă care macină suflete personajelor, despre regăsirea de după, despre acceptarea a ceea ce s-a întâmplat, despre mersul înainte, despre prieteni și familie, despre viață și cum este această mai frumoasă când simți atât de multe lucruri pe care le transformi în artă.

Estelle este tipa care a avut norocul să se îndrăgostească de doi bărbați în viața ei, dar este aceeași ghinionistă care și-a pierdut ambii iubiți într-un mod dramatic. Pe când era doar o adolescentă cu capul în nori și îndrăgostită de prietenul cel mai bun al fratelui ei – Oliver – a ajuns în situația de a rămâne cu inima frântă, lucru care i-a afectat toate acțiunile următoare. Iubirea pentru Oliver a fost surprinzătoare, pasionantă, puternică, o iubire născută din prietenie pură, sensibilă și care a avut un rol important în crearea ei ca om. La fel cum iubirea pe care și-o împărtășeau cei doi adolescenți, și despărțirea lor le-a marcat sufletele amândurora și le-a separate viețile, lăsând în urmă o cicatrice dureroasă, pe care nici timpul nu a putut-o vindeca.19441424_896392067166634_1825146681_n

Acum, Elle nu mai este adolescenta ce-a fost odată, ci este o femeie matură, dar care nu-și poate stăpâni emoțiile când Oliver îi zâmbește leneș de când s-a întors în viața ei ca printr-o minune. În acest moment al vieții ei, emoțiile îi sunt cele mai răvășite și mai întortocheate pentru că suferă după moartea logodnicului său, se simte atrasă din nou de iubitul adolescenței sale, dar îi este și teamă ca nu cumva acesta să-i frângă inima pentru a doua oară. Oliver a fost prima ei iubire, iar Wyatt a fost cea de-a doua, mentorul și îndrumătorul său, bărbatul care a făcut-o să se maturizeze și să creeze artă. După despărțirea fulgerătoare de Oliver, Elle și-a găsit alinarea în brațele unui bărbat matur, serios, un artist desăvârșit care a sprijinit-o și a învățat-o tot ce a putut. Dar Wyatt a murit brusc, când nimeni nu se aștepta, într-o dimineață ca toate celelalte, și i-a tăiat creanga de sub picioare lui Elle. După un an de la moartea lui, durerea este încă vie, încă pulsează și pare să nu se lase dusă.

„Singurul lucru la care mă puteam gândi era că ochii aceia căprui nu mă vor mai privi niciodată. Mâinile acelea nu vor mai picta niciodată. Acele buze nu vor mai zâmbi niciodată. Și întoarcerea pe plaja asta îmi provoacă mereu aceste amintiri.”

Elle și Oliver aveau când erau adolescenți o relație mai mult decât frumoasă, una strâns legată și bazată pe prietenie. Impedimentul principal al unei probabile relații atunci era fratele lui Elle – Victor – care știa ce-i poate pielea prietenului său cel mai bun și  pe care nu-l considera destul de bun pentru sora sa. Totuși, Victor nu a fost cel care i-a despărțit, ci Oliver, care a plecat de teama de a se implica într-o relație serioasă cu o fată ca Estelle pe când el trebuia să plece la facultatea de medicină și să-și construiască viitorul. Din perspectiva lui Oliver vom vedea ce s-a întâmplat cu ani în urmă, vom vedea pasiunea vibrantă dintre cei doi, precum și prietenia unică dintre ei, dar și sentimentele bărbatului de-acum, care și-a îndeplinit visele de-a ajunge medic cu riscul de a nu fi niciodată cu fata de care s-a îndrăgostit într-un asemenea mod pentru că Elle nu l-a așteptat.

„-M-ai ții  minte când te-am întrebat dacă mă vei săruta când voi avea optsprezece ani? a întrebat ea șoptit.

S-a întins și m-a bătut ușor cu vârfurile degetelor pe încheieturile degetelor, ca și cum ar fi fost clapele unui pian. Mi-a făcut inima să bată mai repede.

-Da, am șoptit, dar șoapta mea a sunat răgușit.

-Ai vrea?

Ochii ei țopăiau către fiecare dintre ai mei, iar mâinile și le ținea pe ale mele.

-Ai vrea să mă săruți, Oliver?

Inima îmi bătea atât de tare încât nu puteam gândi. Buzele mi s-au depărtat puțin și am dat aprobator din cap. Eu eram mereu vânătorul, cel care le vrăjea pe fete, dar fata asta întotdeauna părea să mă lase fără cuvinte. Mă deruta. Ne-am mișcat unul către celălalt până vârfurile nasurilor ni s-au atins. Ne-am fixat cu privirea și la distanță de o milisecundă am închis ochii. Gurile ni s-au atins… buzele mele au alunecat între ale ei… limba ei s-a strecurat în gura mea… și imediat ce a atins-o pe a mea am simțit cum focul aprins mai devreme mă străbate cu toată forța. ”

Estelle nu s-a așteptat ca Oliver să se reîntorcă după ce a plecat ca un uragan din viața ei și a lăsat în urma sa ravagii. Așa că a reușit să meargă mai departe și-n drumul ei l-a întâlnit pe Wyatt, bărbatul care-i putea oferi maturitarea și stabilitatea de care avea nevoie. Nu a așteptat să treacă timpul și lucrurile au avansat repede cu Wyatt și s-au logodit. Dar destinul este atât de crunt câteodată – cu o mână îți dă și cu două-ți ia. La un an distanță după ce și-a pierdut ancora, Elle nu știe dacă mai merită să riști pentru o dragoste reînviată, dacă timpul a schimbat oamenii sau dacă poate face ceea ce-și dorește fără să rănească amintirea logodnicului său. Atracția dintre ea și iubitul adolescenței sale este vibrantă, te lasă fără respirație și-ți provoacă fiori pe șira spinării, dar sentimentele contradictorii te fac să lăcrimezi.  Astfel, Oliver va duce o luptă de recucerire a femeii pe care o iubește, iar Elle se va lupta cu ea însăși în luarea deciziei corecte.19433566_896389487166892_1051854801_n

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Estelle este faptul că este un personaj îndrăzneț, cum nu am mai întâlnit până acum, care pune punctul pe i în diferite situații și care face totul din iubire, un personaj capabil să dea lumii tot ce e al ei pentru a o face fericită. Elle este și ea un caleidoscop, nu doar inimile sale sunt caleidoscopice; este un amalgam de frânturi, de refaceri, de sentimente înălțătoare, dar și de momente de cădere; este o combinație de durere, iubire, speranță, prietenie, pasiune care a făcut mai frumoasă decât ar fi putut fi vreodată – un curcubeu de sentimente. Oliver este bărbatul tipic, dar parcă mai matur, care a fost victima unei vieți nefericite și care-și asumă acțiunile, care acceptă ceea ce i se dă, dar niciodată nu renunță la ce și-a propus. Din punctul meu de vedere este cel mai frumos personaj masculin pe care l-am întâlnit în cărțile de dragoste (și nu am întâlnit puțini), este o combinație de bunătate și obrăznicie, o privire atractivă și un suflet plin de bunăvoință, care în amestec cu temperamentul lui Elle va oferi o poveste plină de viață, zbuciumată și o atmosferă încărcată de emoții vibrante.19427433_896389483833559_1240545667_n

 O găsiți pe libris.ro, unde aveți transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei, iar la comenzile mai mici transportul este doar 7 lei (cel mai mic preț la transportul prin curier, față de orice altă librărie online). De asemenea, este disponibilă și pe elefant.ro (astăzi este valabil BOOKS50, care se aplică la comenzi mai mari de 90 de lei). O puteți găsi și aici sau aici, alături de alte chestii bookish. Iar cărțile în engleză sunt disponibile aici sau aici, împachetate minunat fără vreun cost în plus.

2 gânduri despre „Recenzie „Caleidoscopul inimilor” – Claire Contreras

Lasă un comentariu